CHP’li Başarır’dan ‘Sayıştay’ atamasına tepki: En çok beşli çete sevinmiştir

CHP’li Başarır’dan ‘Sayıştay’ atamasına tepki: En çok beşli çete sevinmiştir
2 Ağustos 2022 12:25

Dün gece Cumhurbaşkanlığı kararı ile Sayıştay Başsavcılığına, Millî Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü olan İsmail Altıntaş’ın atanmasına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sert tepki gösterdi.

 

 

Her platformda hem bürokrasinin hem de yargının AKP eliyle siyasallaştığını örneklerle ifade ettiklerini belirten CHP’li Başarır, “Sayıştay Başsavcılığına atanan kişi aynı zamanda Bolu’dan AKP milletvekili aday adayı olan bir kişi. Kısacası AKP’li biri. Böyle bir geçmişe, kimliğe sahip olan biri dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Sayıştay Başsavcılığı’na atandı. Şimdi böylesine önemli bir konuma atanan bir kişinin, Sayıştay Raporlarında yer alan usulsüzlüklerle ilgi soruşturma açabileceğine inanıyor musunuz? dedi.

Başarır, “Sözüm ona bu kişi, Sayıştay denetçilerinin kamu kurumlarında ortaya çıkardığı kanunsuz işlere soruşturma izni verecek. Yanılmayı çok isterim ancak kuvvetli ihtimal bu kişi, Sayıştay denetçilerinin ortaya çıkardığı usulsüzlüklerin üzerine gitmek değil üzerini örtmek için atanmıştır. Yapılan bu Sayıştay Başsavcı atamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sayıştay’ın kuruluşunun 160. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmasındaki ‘Sayıştay’ın, icracı kurumlardaki denetimini sadece açık arama veya ceza penceresinden bakarak yapmaması gerektiğini düşünüyorum’ sözünün bir ürünü olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz” ifadelerini kullandı.

 

 

DANIŞTAY’IN İPTAL ETTİĞİ İHALELER AYNI USULSÜZLÜKLE TEKRAR İHALE EDİLİYOR

 
Kendisinin ve CHP’li milletvekili arkadaşlarının defalarca kamu kurumlarında yapılan haksız, hukuksuz ihaleleri, vatandaşın parasının nasıl çarçur edildiğini belgeleriyle ortaya koyduklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Hemen hemen her hafta bir usulsüz ihaleyi gündeme taşıyoruz. Kaldı ki bu usulsüz ihalelerin bazıları Sayıştay Raporlarına da taşınıyor. Ama bir bakıyorsunuz, Danıştay’ın iptal ettiği bazı kamu ihaleleri yine aynı usulsüzlüklerle ihale ediliyor. Sanırım İsmail Altıntaş’ın Sayıştay Başsavcılığı’na atanmasına en çok AKP üst düzey yöneticileri ile birlikte kamuoyunda beşli çete olarak anılan şirketler sevinmiştir” sözlerini dile getirdi.