CHP’li Başarır’dan ‘Antalya Havalimanı’ açıklaması: Bir isme dikkat çekti

CHP’li Başarır’dan ‘Antalya Havalimanı’ açıklaması: Bir isme dikkat çekti
8 Mayıs 2023 09:37

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2007 yılında Antalya Havalimanı İşletim Hakkı İhalesi’nde yolsuzluk yapıldığına ilişkin çıkan iddialar hakkında yeni iddialar ve açıklamalarda bulundu. “14 Mayıs’tan sonra bunun hesabını verecekler” diyen Başarır, o zaman ihale komisyonu başkanının, daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı yapılan Funda Ocak belirtti.

 

 

Ali Yeşildağ’ın ardından tartışılmaya başlanan Antalya Havalimanı’nın 2007 tarihli ihalesindeki komisyon başkanına dikkat çeken CHP’li Başarır, “Antalya Havalimanı işletim ihalesi ilk ihaleye çıktığı zaman kim komisyon başkanıydı? Funda Ocak. Peki ihaleden elenen Çelebi dava açmıştı ne oldu? O davayı geri çekti. Peki Funda Ocak ne oldu? Hemen bu ihaleden sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı oldu. Yine mesela Çelebi Holding Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde bir inşaat yaptı. Neden? Sus payı. Funda Ocak önemli. Funda Ocak, İGA’nın devlete ödemesi gereken yaklaşık 1 milyar 200 milyon euroluk parayı erteleyen kadın” sözlerini özlerini ifade etti.

 

 

“BİNALİ YILDIRIM İLE FUNDA OCAK ARASINDAKİ İLİŞKİ ARAŞTIRILMALI”

 

 

Binali Yıldırım ile Funda Ocak arasındaki ilişkinin araştırılması gerektiğini belirten CHP’li Başarır, “Funda Ocak’ın oğlu nerede çalışıyor? İGA’da, yani Cengiz ve Kalyon ortaklığında. Devletteki ilişkilere bakın. Peki, Binali Yıldırım ile Funda Ocak arasındaki ilişki nedir? Neden Binali Yıldırım bu hanımefendiyi 3 milyar dolarlık bürokrat olarak anlattı? Bu kadın Antalya ihalesinden genel müdürlüğe kadar nasıl yükseldi? Bu kadın malvarlığını nasıl elde etti, nereden buldu? Devletimiz birer birer her alanda soyuldu. Bu Funda Ocak’a bu iddiaları kendisine sorduğum yaklaşık 8 ay önce 300 bin TL’lik dava açtı. 14 Mayıs’tan sonra bunun hesabını verecekler.” Dedi.

 

 

“ÇELEBİ HOLDİNG O DÖNEM DAVASINI NEDEN GERİ ÇEKTİ?”

 

 

İhalenin gerçekleştiği dönemin haberlerine bakılması gerektiğini belirten CHP’li Başarır, “Çelebi Holding, ihale yapıldıktan sonra ihalenin tekrarlanmasını istiyor ve ihalede 4 milyar doları aşkın teklif vereceğini söylüyor ancak elbette ihale tekrarlanmıyor. Çelebi Holding bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne 6 Haziran 2007 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunuyor ve Çelebi Holding ayrıca 27 Haziran’da da idare mahkemesinde ihalenin iptali ile ilgili davanın devam ettiğini söylüyor. O dönemin ilgili haberlerine bakabilirsiniz. İşte olaylar buradan sonra karışıyor. Çelebi Holding her ne hikmetse Antalya Havalimanı ihalesi için idare mahkemesinde ve Danıştay’da açtıkları davaları geri çektiklerini söylüyor. Çelebi’den yapılan açıklamada aynen şu söyleniyor: ‘Hukuki sürecin daha bağımsız işleyeceğini düşünüyorduk.’ Bugün bu yapılan açıklamayla o günkü haberler uyuşmuyor mu?” dedi.

 

 

“ALİ CAVİT ÇELEBİOĞLU SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU AÇILIŞINI KİM YAPTI?”

 

 

O günkü ihalede gerçekleşen yolsuzluğu anlamak için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ne bakmak gerektiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Çelebi Holding’e o dönem yüzlerce ceza kesildi mi? Firma yetkililerinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne, Bakanlığa girişleri engellendi mi? Çelebi Holding ile işleri düzeltmek için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu inşa ettirildi mi ettirilmedi mi? Bu okulun yaptırılması, Antalya Havalimanı İhalesi’nin iptali için açılan davaya özür maksadıyla fikir Binali Yıldırım’dan çıktı mı çıkmadı mı? Davalarını çekmeleri karşılığı her şeyin üstü örtülmedi mi? Çıkın açıklayın. Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu açılışını kim yaptı bir bakın bakalım. Bu işin cumhuriyet savcıları tarafından hemen araştırılması gerekmektedir” dedi.