CHP’li Başarır: İçişleri Bakanı, ‘Alnım açık’ diyorsa önergelerime 15 gün içerisinde cevap versin

CHP’li Başarır: İçişleri Bakanı, ‘Alnım açık’ diyorsa önergelerime 15 gün içerisinde cevap versin
19 Mayıs 2021 12:09

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına bir dizi soru önergesi verdi.

 

 

‘SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNE NEDEN KORUMA TAHSİS EDİLDİ?’

 

 

İş adamı kılıfı altında, Türkiye’de mafyalığın halk gözündeki en bilinen yüzlerinden birisine koruma verildiğini belirten CHP’li Başarır; ‘’Elimizdeki bilgilere göre; 2015, 2018, 2019 yıllarında, devlet tarafından organize suç örgütü liderine koruma polisi tahsis edilmiş. Şiddete uğrayan kadınları koruyamayan iktidar, senelerdir mafya liderini korumuş. ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ dediği sene; devlet bu şahsa koruma vermiş. Süleyman Soylu döneminde de koruma kalkanı devam etmiş. Bu korumalar hangi gerekçeyle verilmiştir? Peker’in araçlarında neden çakar bulunmaktadır? Bir suç örgütü lideri neden VIP alandan seyahat etmiştir? Sinyal kesici (jammer) verilmiş midir? Yurt dışı seyahatlerinde, koruma polisleri de bu şahsa eşlik etmiş midir? Süleyman Soylu, kendi kendine suç duyurusunda bulunacağına, bu sorduğum soruların yanıtlarının hepsi Bakanlıkta mevcut. Anayasal süre olan 15 gün içerisinde önergelerimi cevaplasın. Halkımız da bu konuyu öğrensin. Bir mafya liderine değil, Bakanlık kayıtlarına bakalım.’’ dedi.

 

 

‘SİLİVRİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İNTİHARI KONUSUNDA TELEFON VE MOBESE KAYITLARI AÇIKLANMALI’

 

 

AKP iktidarında, ‘Şahıs bakanın yakını ve serbest bırakılmasını istiyor’ lafının bir yönetim biçimi haline geldiğini belirten CHP’li Başarır: ‘’Olayın içerisinde olduğu iddia edilen isimler; İçişleri Bakanı, İstanbul İl Emniyet Müdürü, Silivri Emniyet Müdürü, İçişleri Koruma Dairesi Başkanı. Merhum Silivri Emniyet Müdürü haricinde bu isimler, ülkenin asayişini, birliğini sağlayacakları yerde, ülkenin birlik ve beraberliğini bozuyorlar. Bu isimler belki de şerefli bir Emniyet Müdürü’nün intiharına yol açtılar. Bu olay, soruşturulmadan bunu bilmemiz imkansız. Telefon kayıtları incelenmeli, MOBESE kayıtlarına bakılmalıdır.‘’ ifadelerine yer verdi.

 

 

‘YAKALANAN KOKAİNİN TÜRKİYE’DEKİ SAHİBİ KİM?’

 

 

AKP iktidarının, Türkiye’yi uyuşturucunun ve kokainin merkezi haline getirdiğini ifade eden CHP’li Başarır; ‘’Orta Amerika ülkesi Panama’da varış noktası Mersin Limanı olan bir konteynerde muz kutuları içine saklanmış 616 paket kokain ele geçirildi. Mersin’deki muz ithalatı yapan firmalar soruşturuldu mu? Panama polisiyle irtibat kuruldu mu, herhangi bir bilgi alındı mı? Kokain yüklü konteynerin çıkış noktası olan Güney Amerika ülkesi Ekvador’daki Puerto Bolivar Limanı’nın işletmecisi olan Türk şirketi Yılport Holding ile irtibat kuruldu mu, bilgi alındı mı? Yine 9 Haziran 2020’de varış yeri Türkiye olan 5 ton kokain ele geçirildi. Kolombiya Savunma Bakanı’nın sosyal medya hesabından açıkladığına göre, bunun maliyeti yaklaşık 265 milyon dolar. Kokainin, Türkiye’deki varış adresi neresi? Konuyla ilgili Kolombiya Hükümeti ile irtibata geçildi mi, bilgi alındı mı? Bu soruların hepsi yanıtsız. Tek Adam Rejimi, bu olaylara zemin hazırlamaktadır. Bu olaylar bize; hukuk sisteminin zayıfladığını, devletin kurumsal yapılarının çözüldüğünü ve siyasetin içinde belirli şahıs ve grupların mafyatik veya suç örgütü liderlerinin etkili olduğunu net bir şekilde göstermiştir. Devlet, artık görevini yapamıyor. Vatandaşına değil, yandaşına, mafya liderine bakıyor. Onların çıkarları korunuyor, menfaatleri için her yol deneniyor.’’ sözlerine yer verdi.