CHP’li Başarır: Esnaf mı, ENAG mı yoksa TÜİK mi yalan söylüyor?

CHP’li Başarır: Esnaf mı, ENAG mı yoksa TÜİK mi yalan söylüyor?
6 Aralık 2022 15:48

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

 

CHP’li Başarır, “İktidar daha yeni Kasım ayı enflasyonunu geçen yıla göre %84.39, geçtiğimiz aya göre ise %2,88 açıkladı. Esnaflarımızı tek tek ziyaret ediyoruz, geçen seneye göre neredeyse tüm ürünler yüzde 200 ila yüzde 300 oranında artmış. Esnaf mı yalan söylüyor, ENAG mı yalan söylüyor yoksa TÜİK mi yalan söylüyor” dedi.

 

 

BEYAZ EŞYADA YÜZDE 300’LÜK ARTIŞ

 

CHP’li Başarır, gezmiş olduğu esnaf ziyaretlerinde geçen yıla göre yatak fiyatlarının yüzde 150, televizyon, buzdolabı, bulaşık makinesi fiyatlarının ise yaklaşık yüzde 300 artış gösterdiği ortaya çıktı. Esnaflar artan enflasyon karşısında fiyatların yerinde durmadığını giderek hızla artış gösterdiğini dile getirdi.

 

 

VESİKALIK FOTOĞRAFTA YÜZDE 400 ARTIŞ

 

 

Bir mobilya mağazasını ziyaret eden CHP’li Başarır, koltuk takımı fiyatını sorduğunda ise geçen yıl 16 bin TL den sattıkları koltuk takımını bu yıl 37 bin TL den sattıkları yanıtını aldı. Bir fotoğrafçı esnafı ise geçen yıl 6 adet vesikalık fotoğrafı 15 TL’ye çekerken bu yıl 4 tane vesikalık fotoğrafı 50 TL’ye çektiğini söyledi. Bir tüpçü esnafı ise geçen yıl 180 TL’ye sattığı büyük tüpü bu yıl 325 TL’ye sattığını söyledi. Bir araba tamircisi ise geçen yıl 100 TL olan egzozu bu yıl 470 TL olduğunu söyledi.

 

KIRTASİYE MAZLEMELERİNDEKİ ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 300

 

 

Bir kırtasiyeciyi ziyaret eden CHP’li Başarır, silgiden kaleme, her türlü kırtasiye malzemesinin yaklaşık yüzde 300 artış gösterdiğini ifade etti. Boya satan bir esnaf ise geçen yıl 500 TL’ye sattığı boyayı bu yıl 1.500 TL ye sattığını söyledi. Bir başka esnaf ise geçen yıl bir torba gübreyi 120 TL’ye satarken bu yıl 650 TL’den sattığını dile getirdi.

 

İNSANLARIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR

 

 

Esnaf ziyaretlerinin ardından CHP’li Başarır, “iğneden ipliğe her şeye yüzde 200 ila 400 arasında zam gelmiş ama TUİK’e sorsanız yıllık enflasyon değişimi %84, aylık enflasyon değişimi %2.88. İnsanların, esnafın, memurun, çiftçinin aklıyla alay ediyorlar. O zaman sormak lazım esnaf mı, ENAG mı yoksa TÜİK mi yalan söylüyor?” dedi.