CHP’li Başarır: Bakanlıktan koltuk için 1.5 milyonluk ihale

CHP’li Başarır: Bakanlıktan koltuk için 1.5 milyonluk ihale
16 Eylül 2022 07:46

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kullanması için pazarlık usulü koltuk alımı ihalesi yapmasını sert bir dille eleştirdi.

 

 

KOLTUK SEVDANIZ BİTMİYOR

 

 

Yurtları, öğrencileri düşünmesi gereken Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koltuk sevdasına düştüğünü ifade eden CHP’li Başarır, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık konferans salonu için 1,5 milyon TL’lik ihale yapmış. Bunu da 21/b ile yapmış, yani adrese teslim yapmış. İhaleyi de koltuk için yapmış. İktidarın zaten inanılmaz bir koltuk merakı var ama o koltuklara boşuna yatırım yapmayın, zaten siz yakın bir zamanda o koltukları kullanamayacaksınız.

 

 

Makamlarınıza koltuk, odalarınıza koltuk, konferans salonlarınıza koltuk yani sürekli binalarınıza, saraylarınıza para harcıyorsunuz. Oysa bugün bu ülkede okullar açılıyor ve çocuğuna çanta alamayan anne babalar var. Ayakkabı alamıyorlar, t-shirt alamıyorlar, defter, kalem ve silgi alamıyorlar ama siz koltuk derdindesiniz. Utanın biraz artık.” dedi.

 
BAKANLIKLAR PAZARLIK USULÜ İHALE ÇÖPLÜĞÜ OLMUŞ DURUMDA

 

21/b’nin şartlarının oluşmadığını, herhangi bir doğal afetin olmadığını, bir aciliyetin olmadığını belirten CHP’li Başarır, “Bakanlık konferans salonu için 1,5 milyon TL’lik koltuk alımı ihalesine çıkıyor. Bu ihalenin neresinde aciliyet var? Bu ihalenin neresinde özellik arz eden konu var? Bu ihalenin 21/b ile yapılmasının gerekçesi ne? Sayın bakan lütfen çıksın bizi bilgilendirsin. Gençlik ve spor bakanlığı, koltukları yenileyeceğine öğrenciler için yurtları konforlu haline getirsin. Öğrencileri kafes gibi odalara mecbur bırakmasın. Bakın, devlette bir planlama olur. Koltuklar yenilenecekse bu önceden planlanır ve açık ihaleye çıkılır. Açık ihaleye çıkılır ki rekabet ortamı artar ama ne yazık ki bakanlıkların hepsi pazarlık usulü ihale çöplüğü olmuş durumda.” sözlerini dile getirdi.

 
BİR KOLTUĞA 2212 TL VERİLİR Mİ?

 

 

Koltuk maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Bakın, bakanlığın konferans salonunda toplamda 638 adet koltuk bulunduğu resmi sitede yazıyor. Gelin bu maliyeti bir hesaplayalım. 1,5 milyon TL’ye ihale verilmiş. Eğer ki tüm koltuklar yenileniyorsa 1 tane konferans koltuğunun maliyetinin 2212 TL olduğu ortaya çıkıyor. Yazık değil mi bir konferans koltuğuna 2212 TL vermek? Sayın bakan, koltukları düşüneceğine öğrencileri düşün.” ifadelerine yer verdi.