CHP’li Barut: Yeterli kaynak var, eriyen maaşlara ek zam istiyoruz!

CHP’li Barut: Yeterli kaynak var, eriyen maaşlara ek zam istiyoruz!
25 Nisan 2021 08:57

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, emekliler ile kamuda çalışan işçi ve emekçilerin maaşlarına hayat pahalılığı, döviz ve enflasyondaki yüksek artış gözetilerek yeterli oranda ek zam yapılmasını istedi.

 

 

Pandemiyle birlikte Türkiye’de ekonomik krizin daha da derinleştiğini, iğneden ipliğe her şeye yüksek oranda zam geldiğini, yüksek döviz, faiz ve enflasyonun herkesi çok olumsuz etkilediğini ifade eden Ayhan Barut, “Emeklilerimizin, kamuda çalışan işçi ve emekçilerimizin maaşı bu göstergeler ışığında adeta eridi, yok oldu. İnsanca bir yaşam için, açlık ve yoksulluğun son bulması için, kamuda işçi ve emekçilerimize, emeklilerimize ek zam talep ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“YETERLİ KAYNAK VAR”

 

 

Emeğin en yüce değer olduğuna vurgu yaparak iktidarın işçi ve emekçilerin yaşadıkları sorunları daha da çıkmaza soktuğunu aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

 
“Ömrünü ülkesine çalışarak, alınteri dökerek, hizmet ederek harcamış milyonlarca emeklimiz, emeğiyle geçinerek, çalışan milyonlarca kamu işçi ve emekçisi insanca yaşam istiyor. Saraylarda yaşayıp lüks içinde sefa sürenler, emekli, işçi ve emekçilerimizin halini görmüyor, sorunlara çare bulmuyor. Pandemi nedeniyle esnafından çiftçisine herkes zorda. Ülkemizde yoksulluk sınırı neredeyse 10 bin liraya yaklaştı. İşçi ve emekçilerimizin, emeklilerimizin maaşları eriyip gidiyor yüksek enflasyonla birlikte. Kamu emekçilerine yönelik toplu sözleşmede 2021 yılının ilk 6 ayı için reva görülen yüzde 3 oranındaki zam daha yılın başında enflasyonla eridi bile. Emeklilerimizin aldığı maalesef komik sayılacak maaşların durumu ortada. Gelin bu sorunları hep birlikte çözelim. Kamudaki işçi ve emekçilerimizin, emeklilerimizin eriyen maaşlarına yeterli miktarda ek zam yapılsın. Bilinmelidir ki, ülkemizin kaynakları insanlarımıza yeter de artar bile. İsraf, talan ve vurgun anlayışından uzak durulursa, kaynaklar işçi ve emekçilerimize, esnafımıza, çiftçimize, emeklimize, işsizimize aktarılırsa sorunlar biter.”