CHP’li Barut: Vatandaş kahvede çay bile içemiyor!

CHP’li Barut: Vatandaş kahvede çay bile içemiyor!
24 Mayıs 2022 15:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’da kahvehaneleri gezerek çay içemeyen yurttaşları, çay satamayan esnafları dinledi. Şeker, çay ve tüp maliyetlerine, artan kira ve faturalara isyan eden esnafın çilesine tanıklık eden Barut, “Bir çay üç lira, insanlarımızı çay içemez hale getirdiler. Esnafımız evine ekmek götüremiyor, kirasını ve faturalarını ödeyemiyor. Bu düzen değişmeli” dedi.

 

 

ÇAY BAHÇELERİ VE KAHVEHANELERİ GEZDİ

 

 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın Seyhan İlçesi’nde çay bahçeleri ve kahvehaneleri gezdi, esnaflar ve yurttaşlarla görüştü. Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nevin Biçer ile birlikte esnaf ve yurttaşlarla görüşen Ayhan Barut, yaşanan sorunlara yerinde tanık oldu, dertleri ve talepleri dinleyip sohbet etti. CHP’li Milletvekili Barut’a dert yanan esnaf ve yurttaşlar ekonomik krize çare bulunmasını istedi.

 

 

“32 LİRALIK ŞEKER 130 LİRA OLDU”

 

 

Çay bahçesi işletmeciliği yapan Ahmet Ulubay, “İnsanlar kahveye gelemiyor, vatandaşın parası yok, kimsenin parası yok. Cebinde parası olmadığı için gelmeye çekiniyor. Çay 3 lira, insanlar içemiyor. Artık kahvede bile borç defteri var, çünkü içtikleri çayın parasını ödeyemiyorlar. Bundan 4 ay öncesinde 32 liraya aldığımız 5 kilogram şeker bugün 130 lira. 60-65 liraya aldığımız çay bugün 130 lira. Elektrik ve su faturaları, kiralar fahiş arttı. Koca çay bahçesinde kimse yok, insanlar çay içemiyor. Vergimizi, kiramızı ödeyemiyoruz” diye konuştu. Kahvehane esnafı Vedat Önal ise, “İşlerin tadı yok, maliyetler yüksek. Kimse doğru dürüst çay içemiyor. Pahalı geliyor, millette para yok, millet perişan oldu. Bu gidişle biz de dükkanı 3-4 aya kapatırız artık. Yapacak şey yok. Bazı şeylerin değişmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

“ÇAY BİLE İÇEMİYORLAR”

 

 

Esnafın sorunlarına, yurttaşın derdine çare bulunmasını isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

 
“Toplumun her kesimiyle buluşuyoruz, bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Kahveci esnafı da vatandaş da perişan. Hayat çok pahalı. Esnaf, ‘3 liraya çay satamıyorum’ diyor. İğneden ipliğe her şeye fahiş zam geldi, yurttaşın belini büktü. Lüks demiyoruz, insanlarımız kahveye gidip çay bile içemiyor. Çay içecek para bulamıyor. En yakın seçimde bunlardan sandıkta hesabı soracağız, vatandaşımız huzura kavuşacak.”