CHP’li Barut, su ve süt fiyatlarını karşılaştırıp isyan etti!

CHP’li Barut, su ve süt fiyatlarını karşılaştırıp isyan etti!
5 Şubat 2023 09:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, bir litre suyun fiyatının çiftçinin binbir emekle ürettiği sütten daha pahalıya satıldığına dikkat çekerek adeta isyan etti. Mutfaktaki yangının söndürülmesini isteyen Barut, iktidarı algı oyunlarını bırakıp dertleri çözmeye çağırdı.

 

 

“SU VE KOLA SÜTTEN PAHALI”

 

 

Marketten aldığı su, süt ve kola şişelerini göstererek yaşanan sorunlara dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “AKP iktidarı başa geçtiği günden maalesef bugüne dek algı oyunları yürütmeye devam ediyor. İktidarı ve pembe boyacısı TÜİK, enflasyonu yüzde 57.68 diye açıkladı. Gerçekte öyle mi? Allah’ın 1 litre suyu marketlerde 9-10 liraya satılıyor. Asitli içecek, kolanın 1 litresi 15-16 liradan satılıyor. Çiftçinin binbir emekle ürettiği sütün 1 litresinin maliyeti 11-12 lira” dedi.

 

 

 

“VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

 

 

Çiftçinin çok ucuza satmak zorunda kaldığı sütün bir litresinin markette 30 liraya satıldığını, üretici kazanamazken tüketicilerin de alamadığını vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Süt üreticisi ucuza satmak zorunda bırakılırken süt markette 30 liraya satılıyor. Yani 1 litre su, çifçinin ürettiği sütten daha pahalıya satılıyor. Buradan iktidara sesleniyoruz. Artık algı oyunları yapmaktan vazgeçin. Vatandaşın gerçek dertleriyle ilgilenin. Vatandaşın, üreticinin ekonomisini düzeltin. Mutfaktaki yangını söndürün. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlarımız çok sıkıntılar yaşıyor. Su sütten pahalı durumda. İktidar vatandaşın aklıyla alay ediyor ama vatandaş artık bunları yutmuyor.”