CHP’li Barut: Sarayın 1 dakikalık bütçesi 8 bin Lira!

CHP’li Barut: Sarayın 1 dakikalık bütçesi 8 bin Lira!
4 Temmuz 2021 08:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendini hariç tutarak yayınladığı tasarruf genelgesini sert sözlerle eleştirdi.

 

 

CHP’li Barut, Sarayın bütçesinin 4 milyar 39 milyon lira olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, “Bir dakikalık bütçesi 8 bin liraya ulaşanların halka verecek bir şeyi yoktur. Sadece kendilerini, bir avuç yandaş ve rantiyeyi düşünüyorlar. Bu kara düzeni mutlaka değiştireceğiz!” dedi.

 

 

“HALK AÇLIKLA BOĞUŞUYOR, SARAY İTİBAR PEŞİNDE”

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ekonomik krizi ve yurttaşların yaşadığı sorunları gündeme getiren Ayhan Barut, “Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu Türkiye’de açlık sınırı 2 bin 864, yoksulluk sınırı da 9 bin 331 lira. ‘Aç varsa siz doyurun’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf adına yayınladığı genelgede Saray’ı hariç tuttu. Halk açlık ve yoksullukla boğuşurken ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyen zihniyetten de zaten bu beklenir” diye konuştu.

 

 

“HALKA VERECEK BİR ŞEYLERİ YOK”

 

Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların ocağına ateş düştüğünü ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Çünkü 10 milyondan fazla yurttaşın asgari ücretle yaşama tutunmaya çalıştığı bu ülkenin Cumhurbaşkanının maaşı 88 bin lira. Sarayın bütçesi ise 4 milyar 39 milyon lira. Bir dakikalık bütçesi 8 bin liraya ulaşanların halka verecek bir şeyi yoktur. Çünkü sadece kendilerini, bir avuç yandaş ve rantiyeyi düşünüyorlar. Bu kara düzeni mutlaka değiştireceğiz!” şeklinde konuştu.