CHP’li Barut: Pandemi sorumluluğunu öğrencilere yüklediler!

CHP’li Barut: Pandemi sorumluluğunu öğrencilere yüklediler!
1 Mart 2021 08:44

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 15 Mart’ta staja başlayacak olan Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine pandemiyle tedbirleriyle ilgili imzalatılan metini Meclis gündemine taşıdı. Stajyer öğrencilerin aşılanmayacağını belirterek pandemi döneminde staj yapacak öğrencilere sorumluluk yükleyerek belge imzalatılmasına tepki gösteren Barut, öğrencilerin sağlığının riske atılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 15 Mart’ta staj yapmaya başlayacaklardır. Pandemi koşullarında hayati risk ile burun buruna staj yapacak olan bu öğrencilere üniversite yönetiminin imzalattığı belge kabul edilemez” diye konuştu.

 

 

“ÖĞRENCİ SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR”

 

 

Stajyer öğrencilerin aşılanmadan göreve başlayacağını anımsatarak imzalatılan metnin içeriğini paylaşan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bu söz konusu formda, ‘Küresel COVİD-19 pandemisi nedeniyle uygulama eğitimleri sırasında kişisel koruma ekipmanlarıyla salgına yönelik gerekli koruyucu önlemleri alacağımı, COVİD-19 pandemisine ilişkin dikkat edilmesi gereken kurallara uygun şekilde davranacağımı ve oluşabilecek risklerle ilgili tüm sorumluluğu üzerime aldığımı beyan ederim’ şeklinde ifadeler bulunuyor. Ayrıca staj yapacak olan öğrencilere hiçbir şekilde aşı yapılmayacağı öğrenciler tarafından belirtiliyor. İktidara yakın partili tanıdıkları olanlar aşıya kolay bir şekilde ulaşabilirken staj yapacak olan Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yapılan bu muamele onların sağlığını hiçe saymaktır.”

 

 

SKANDAL İFADEYİ DE SORDU

 

 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un Meclis’e verdiği önergede şu sorular yer aldı:
“1- Söz konusu öğrencilere aşı yapılacak mıdır? Bu konuda herhangi bir planlama yapıldı mı?
2- Yönetimin öğrencilere, “Çok tedirgin oluyorsanız okulunuzu dondurun” dediği doğru mudur?
3- Konu ile ilgili bir araştırma yapacak mısınız?
4- Staj yapacak öğrencilerin risk yaşamaması için gerekli önlemler alınacak mıdır?
5- Stajyerlerin sağlığı için gerekli önlemler alındıktan sonra imzalatılması gereken söz konusu belge hiçbir tedbir almadan imzalatıldığında bu öğrencileri ateşe atmak değil midir?”