CHP’li Barut, kısa çalışma ödeneği çağrısını yineledi!

CHP’li Barut, kısa çalışma ödeneği çağrısını yineledi!
30 Mart 2021 08:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, son olarak bu ay bitimine dek uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ilgili iktidarı uyardı. İşçi ve işveren kesimlerinin kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılmasıyla ilgili çağrılarına kayıtsız kalınmamasını isteyen Ayhan Barut, “Bugüne dek 1.3 milyon işçimiz kısa çalışma ödeneği aldı. İktidarın ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi sorunları daha da derinleştirecek. Ücretsiz izni, işten çıkışları gündeme getirecek bu durum kabul edilemez” dedi.

 

 

KOD 29 TEPKİSİ

 

 

AKP iktidarının salgın döneminden işçiden çiftçiye, esnaftan emekliye herkesi yalnız bıraktığını, destek vermeyip çaresizliğe ittiğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sosyal devletin gereğini yerine getirmeyen hükümetin halka destek vermediğini anlattı. Yurttaşların bunun hesabını sandıkta mutlaka soracağını aktaran Barut, “Ekonomi yangın yerine dönerken, salgın sürecinde işten atma yasağı ile ücretsiz izin uygulamasında süre 2 ay uzatıldı ama belirsizlikler can yakmaya devam ediyor. Salgın döneminde işten atmalar yasaklandı ancak ‘Kod 29′ olarak bilinen maddeye dayanarak emekçilerimiz kapı dışarı ediliyor. Bu ahlak dışı yaklaşıma çözüm bulmayan iktidar sadece seyirci gibi izliyor” diye konuştu.

 

“MİLYONLARCA İŞÇİ HABER BEKLİYOR”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son kez olarak kısa çalışma ödeneği uygulamasının bu ay sonunda sona ereceğini açıkladığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Salgın döneminde yaşama geçirilen kısa çalışma ödeneği uygulaması ay sonunda sona eriyor ve emek dünyası büyük bir huzursuzluk yaşıyor. İşçi ve işveren kesimleri iktidara sesini duyurmaya çalışıyor ama kimse oralı bile olmuyor. İşçi sendikalarımız ve işveren örgütleri kısa çalışmanın, uygulamadaki sorunlar giderilerek yeniden uzatılması için iktidara seslendi ancak daha bir açıklama yapılmış değil. Bugüne dek 1.3 milyon işçi kısa çalışma ödeneği aldı. Bu yılın Ocak ayına dek ücretsiz izne çıkarılan işçi sayısı ise 2.4 milyonu geçti. Tekrar söylüyoruz; İktidar ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi yanlıştır. Ücretsiz izin ve işten atmalar gibi riskler var. Milyonlarca işçimiz bu konuyla ilgili haber bekliyor. Gelin böyle bir yanlışa imza atmayın, çağrılara kulak verin. İşçi ve emekçilerimizin bir kez daha mağdur edilmesine izin vermeyin. Kısa çalışma ödeneğinde belirsizliği ortadan kaldırıp herkese rahat bir nefes aldırın.”