CHP’li Bakırlıoğlu: İktidar İBAN numarası vererek, vatandaşın kafasına çay atarak sorumluluktan kaçamaz

CHP’li Bakırlıoğlu: İktidar İBAN numarası vererek, vatandaşın kafasına çay atarak sorumluluktan kaçamaz
15 Ağustos 2021 09:50

TBMM Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve İzmir Milletvekili Murat Bakan selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundular.

 

 

Orman yangınlarının ardından Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan seller can ve mal kaybına neden oldu.

Bozkurt ilçesi başta olmak üzere Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop ilçelerindeki seller hayatı olumsuz etkiledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve Milletvekilleri ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Bakırlıoğlu iklim değişikliğinin artık bir kriz halini aldığını belirterek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

 

Küresel iklim değişikliği ve kuraklığın bilimsel bir gerçek olduğunu hatırlatan CHP’li Bakırlıoğlu; “Kastamonu Bozkurt’ta yaşananlar Türkiye’nin bu krize hazırlıklı olmadığını bize gösterdi” dedi.

TBMM Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Üyesi CHP Milletvekilleri komisyon başkanına çağrı yaparak komisyonun acilen toplanması istediler.

 

 

Bakırlıoğlu açıklamasında; yaşananların sadece küresel iklim değişikliğine bağlı değildir. Dere yataklarındaki yapılaşmalar, HES’ler, yok edilen ormanlar ve maden şirketlerinin taş ocaklarının yaptıkları kazılarla arazi şeklini değiştirmesi de etkili olmuştur.

TBMM Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonunda bizlere bilgi veren değerli bilim insanları bu yaşanacakları tek tek anlattılar ve bundan sonra da orman yangınları, sellerin daha fazla yaşanacağının altını çizdiler.

Artık bilim insanlarına kulak verip gerekli önlemlerin alınması için çalışmaya bugünden başlamalıyız. Siyasi iktidar İBAN numarası verilerek, vatandaşın kafasına çay atarak sorumluluktan kaçamaz.

 

Vatandaşımız zaten gerekli duyarlılığı gösteriyor, acılı günlerde yardım için seferber oluyor. Siyasi iktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaktır” ifadelerini kullandı