CHP’li Aytekin: Sanayici destek bekliyordu, şartellerini indirdiler!

CHP’li Aytekin: Sanayici destek bekliyordu, şartellerini indirdiler!
26 Ocak 2022 10:12

CHP’li Ensar Aytekin, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) elektrik ve doğalgaz enerjisi kesintilerine tepki gösterdi.

 

 

Türkiye’nin eşi görülmemiş bir krizde olduğunu ifade eden Aytekin “sanayiciler destek bekliyordu, şartellerini indirdiler. Haftasonuna kadar 320 OSB’de sayısı 50 bini geçen fabrikada üretim durdu. Enerji verilemiyor. Bir yandan hava şartları, bir yandan girdi maliyetlerinin artması ile uğraşan ülkemizde şimdi de enerji krizi yaşanıyor. Milyonlarca dolarlık zarar ortaya çıkacak, olan yine üretime olacak” dedi.

 

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

 

 

Ülkemiz ağır bir krizin içerisinde savruluyor. Ekonomiden anlamayanların, gözlerinde ışık arayanların yarattığı yıkım tablosu en sonunda sanayileri de vurdu. İran’ın teknik sebeplerle kestiğini söylediği gaz akışı Türkiye’yi ciddi mağdur etmekte. Gerçekten teknik bir sebepten mi, yoksa parasını ödemediklerinden dolayı mı kesildi, bunu bile açıklamaktan acizler. En sonunda iş OSB’lerde enerji kesintisine kadar gitti. Ülkemizde bu hafta 320 OSB’de sayısı 50 bini geçen fabrikada üretim durdu. Enerji verilemiyor. İktidar en sonunda sanayi üretimine telafisi mümkün olmayan bir yara daha açtı. Sanayici üretim için destek beklerken, elektrik ve doğalgaz kesildi. AKP sanayi üretiminin şartellerini indirdi.

 

 

Bu Rezillik Türkiye Tarihinde Görülmedi

 

 

Geçtiğimiz yıllarda, parasını ödediğimiz doğalgazı kullanamıyorduk. Şimdi ise doğalgaz bulduk diye müjde verip, sanayi üretimini doğalgazsız, enerjisiz bıraktılar. Sayısı milyonu geçen çalışan, yüzbinlerce aile doğrudan ya da dolaylı olarak sanayi sektöründen geçiniyordu. Şimdi herkes mağdur oldu. Zararın milyonlarca dolar olacağı öngörülüyor, olan yine üretime olacak.

Şiddetli kış koşulları yaşanırken AKP’nin yaptığı şey; insanları yollarda saatlerce mahsur bırakmaya devam etmek, Avrupa’nın en büyük havaalanı diye övündükleri İstanbul Havaalanı’nda insanları karton üstünde yatırmak, sanayicinin elektrik ve doğalgazını kesmek, insanları karda kışta ekmek kuyruğuna mahkum etmek oldu. Artık doğrudan yaşamımıza kasteden bir iktidar söz konusu. Böyle bir rezillik Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir olaydır.

Türkiye’nin doğalgaz depolarında ne kadar stok vardır, olası bir kriz anında bu stok nasıl kullanılacaktır, bunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Sorduğumuzda ise çelişkili cevaplar alıyoruz. Milli Sanayi diye ağzında bir sakız çiğneyenler, Milli Sanayiyi baltalamakta tereddüt görmüyorlar.

 

 

2022 En Zor Yıl Olacak

 

 

Her yıl bir öncekini mumla aratanbir kötülükle karşılaşıyoruz. Artık AKP’nin iktidarda kaldığı her gün, vatandaşların huzurundan ve refahından çalınan bir gün olarak kayıtlara geçiyor. Bu yıl öyle görülüyor ki en zor yıl olacak. Kendi gözlerinde dolar işaretlerini görenler, ekmek kuyruklarındaki vatandaşın gözlerindeki yaşa, onur kırıklığına sessiz kalıyor. Ve bunu adında adalet olan bir parti yapıyor. Gerçek şu ki ortada ne bir adalet var ne de bir kalkınma.