CHP’li Aytekin, AKP Balıkesir milletvekiline seslendi: Esas sen özür dileyeceksin Adil Bey!

CHP’li Aytekin, AKP Balıkesir milletvekiline seslendi: Esas sen özür dileyeceksin Adil Bey!
24 Haziran 2021 11:00

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’in Ayvalık halkına yönelik kullandığı “Yanan alanları imara açacak diyorlardı, ağaçlandırıyoruz, bize özür borcunuz var, teşekkür etmelisiniz. “ sözlerine sert tepki gösterdi. Aytekin, “19 yıldır, Kazdağlarından Madra’ya, Kapıdağ yarımadasından, Balya’ya dağlarını delik deşik ettiğiniz, madencilere peşkeş çektiğiniz coğrafyayı kel tepelere çevirdiğiniz yetmezmiş gibi Ayvalıklılara utanmadan sıkılmadan özür dileyin demek akıl tutulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

 

 

9 ay kadar önce Ayvalık’ta bir doğa katliamı yaşandı. Etki alanıyla birlikte 60 hektara kadar uzanan bir alan yandı. Yangın sonucu doğal yaşam ciddi zararlar gördü. İnsanlar geçmiş dönemde çıkan yangınlar sonrası AKP’nin Türkiye’nin her yerinde yaptığı gibi imara açma girişimini düşünerek haklı olarak endişe etti. Ve kamuoyu oluştu. Gelinen bu süreçte, bir helikopter dolusu devlet ricali, Orman Bölge Müdürlüğü, söz konusu alandaki ağaçlandırma faaliyetlerine başladı. Bir ağaç yanınca, yerine yenisini dikeriz mantığını düşünenlerin çevreciliğe bakışı sorgulamaya muhtaçtır. Zira yanan ağaçlar, yok edilen yaşamlar canlılardır. Çocuğunuz öldü diye yerine yenisini yaparız diyemezsiniz. Yasını tutarsınız. Ancak yapılan törenlerde gördük ki, bütün suç Ayvalıklılarınmış. AKP milletvekili Adil Çelik kalkıp Ayvalık halkı bizden özür dilesin demiş. Sizden kim niye özür dileyecek Adil Bey? 19 yıldır Kazdağlarını katleden siz, vahşi madencilikle doğayı katleden siz, çevre planlarını değiştirip rant yaratan siz, beşli çetelere HES ruhsatları veren siz, Ayvalık’ta konuşma yaptığınız yerin yanı başındaki Karaaayıt’ta köyün içine maden ruhsatı veren siz, Pirina fabrikasına göz yuman siz, Bandırma’da gübre fabrikasının bütün çevre kirliliğine kör olan siz, yaz aylarında Körfez’i susuz bırakan siz, kalkıp utanmadan sıkılmadan halkı suçlayan yine siz.

 

 

Anlaşılan o ki herkes, Ayvalık’a Ayvalıklıları fırçalamaya gitmiş. Vali bey, herkes aklını başına alsın diyor, AKP milletvekili bizden özür dileyin diyor. Ya siz kimsiniz? Bu şehrin yeşili mavisi şimdi mi aklınıza geldi?

Kimse kusura bakmasın.

Ortada özür dileyecek birileri varsa onlar da bu beylik lafları kullananlardır. Bizler seçilmiş insanlarız, halkın bizden özür dileyecek bir şeyi yoktur. Bizler bu görevlere kendi isteklerimizle talip olduk, seçildik. Elbette vatandaş hassasiyetlerini dile getirecek, kaygılarını paylaşacak. Madem bir şey yapıyorsunuz, bırakın takdiri halk yapsın. Halkı fırçalamaya kalkanlar, Balıkesir’de seçimi kaybettiklerini şimdiden görüyorlar. Gider ayakta ortalığı karıştırmak istiyorlar.

Ortada özür dilenecek bir durum varsa, 19 yıldır memleketimizi, şehirlerimizi perişan edenlerdir. Bu olayda özür dileyecek biri varsa o da Adil Çelik’tir.