CHP’li Aydoğan: Travmaların yeniden yaşanmaması için herkes aklıselim davranmalı

CHP’li Aydoğan: Travmaların yeniden yaşanmaması için herkes aklıselim davranmalı
5 Ağustos 2022 16:25

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz ve komedyen Şahan Gökbakar’ın yakın zamanda Cem Küçük tarafından tehdit edilmelerini ve Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına dana dili bıraktıktan sonra gazeteci Zafer Arapkirli ile Ayşenur Arslan’ı sosyal medyadan tehdit eden Mustafa Yücel’in bu tutumunu da göz önüne alarak konunun araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verdi.

 

 

Milletvekili Aydoğan “Toplumda tanınan, karşılığı olan ve mevcut iktidara muhalif kimlikleriyle bilinen kişilere yönelik tehdit ve saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bu kişiler içinde gazetecilerin de olması, ülkemizde daha önce yaşanan travmatik gazeteci katliamlarını göz önüne alarak, meselenin bu çerçevede değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Saldırganlar ne yazı ki cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Bunun önüne geçmek için meseleyi enine boyuna konuşmak, neler olduğunu incelemek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 
Aydoğan, kutuplaşma ikliminin iktidar tarafından sürekli diri tutulduğuna dikkat çekerek: “Biz ülke olarak kutuplaşmanın ciddi sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Gazeteciler, sanatçılar, bilim insanları tehdit ediliyor. Daha yakın zamanda Oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz ve komedyen Şahan Gökbakar, gazeteciler Zafer Arapkirli ve Ayşegül Arslan, bilim insanı Esin Davutoğlu Şenol tehdit edildi. Yani sanatçısından gazetecisine ve bilim insanına kadar herkese sosyal medya üzerinden tehditler savruluyor. Bunlar adaletin olduğu bir ülkede, bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar. Yakın tarihimizde de birçoğu ile yüzleşilmeyen katliamlar, aydınlatılmayan cinayetler var. Bu tür travmaların yeniden yaşanmaması için herkes aklıselim davranmalı ve TBMM’de sorumluluk almalıdır diye düşünüyorum” dedi.