CHP’li Aydoğan: Bu dava sözkonusu süreçte yaşanan olayların ortaya çıkması açısından son derece önemli

CHP’li Aydoğan: Bu dava sözkonusu süreçte yaşanan olayların ortaya çıkması açısından son derece önemli
22 Haziran 2022 13:57

Kumpas davalarını yürüten hakim ve savcılar hakkında 83 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava Silivri’de devam ediyor. CHP adına İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Mahmut Tanal davayı takip eden isimler arasında. Aydoğan “ Bu dava söz konusu süreçte yaşanan olayların ortaya çıkması açısından son derece önemli.” dedi.

 

 

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu karşısında yapılan duruşma devam ediyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kafes Eylem Planı, Poyrazköy soruşturması ve amirallere suikast soruşturmalarında görev alan, aralarında FETÖ firarileri savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen’in de olduğu 48 eski hakim ve savcı hakkında “gizliliği ihlal etme, iftira, suç delillerini yok etme, resmi belgede sahtecilik, suçluyu kayırma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma” suçlarından hapis cezası istemiyle açılan dava görülmeye devam ediyor.

 

 

Poyrazköy davasının asker sanıklarının da aralarında bulunduğu 87 kişinin “müşteki”, Genelkurmay Başkanlığının ise “suç duyurusunda bulunan” olarak yer aldığı iddianamede, FETÖ ile ilgili birçok davada örgüt üyeleri veya yöneticileri oldukları gerekçesiyle yargılanan ve bazı dosyalarda hüküm giyen eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Kazım Aksoy, Mutlu Ekizoğlu, Nazmi Ardıç, Ömer Köse, Tufan Ergüder ve Yurt Atayün’ün yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklandıktan sonra Silivri’ye götürüldüğü araçtaki görüntüsüyle gündeme gelen Gafur Ataç’ın da aralarında bulunduğu 68 kişi sanık olarak bulunuyor.

 

 

Davayı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, “Bu dava söz konusu süreçte yaşanan olayların ortaya çıkması açısından son derece önemli. Burada bir dönemin uygulamaları, bu uygulamalardan kaynaklı mağduriyetler davaya konu ediliyor. Temennimiz bağımsız ve tarafsız bir yargılama çerçevesinde, ceza yargılamasının ana amacı olan maddi gerçek çerçevesinde adil bir yargılamanın gerçekleşmesi ve kamuoyu vicdanının tatmin olacağı biçimde bir sonucun ortaya çıkmasıdır.” dedi.