CHP’li Aydınlık, iktidara seslendi: Hayırlı yolcuklar diliyorum!

CHP’li Aydınlık, iktidara seslendi: Hayırlı yolcuklar diliyorum!
17 Aralık 2021 07:37

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2022 Bütçesi Kanun Teklifi görüşmelerinde 10. Madde üzerine söz alarak Şanlıurfa’da yaşanan sıkıntılar üzerine iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Şanlıurfa’da çiftçinin kendi cebinden yaptırdığı 1000’e yakın trafonun söküldüğünü ifade eden Aydınlık, “sorsak çiftçi dostu bir iktidarsınız ama gerçek öyle değil. Asıl hedefiniz; çiftçiye zulüm etmek, tarımı bitirmek. Bu saatten sonra Urfalı sizi inanın sandığa gömecek, yapılacak ilk seçimde iktidardan gidiş yolunda size hayırlı yolculular diliyorum” dedi.

 

 

 
GAP’I BİTİRMEK YERİNE ÇİFTÇİYİ BİTİRMEYİ TERCİH ETTİNİZ

 

 

 
Güneydoğu’da çiftçilere elektik dağıtım şirketi DEDAŞ’ın zulüm ettiğini belirten Aydınlık, “artık yanlış tarım politikalarınız demek yerine bilinçli ve istekli olarak çiftçiyi bitirdiğinizi söylüyorum. Neredeyse her gün Şanlıurfa’da tomalarla elektrik kesmeye giden DEDAŞ araçlarını görüyoruz. Güneydoğu’da çiftçiye yapılan zulüm ancak bir senaryonun parçası olabilir” dedi.

 

 
20 TL’YE SİGARA ALAMIYOR AMA 10 TL’YE UYUŞTURUCU BULABİLİYOR

 

 
GAP’ın bitirilmemesi nedeniyle 4 milyon insanın işsizliğe terk edildiğini kaydeden CHP’li Aydınlık, “bakın Urfa’da bir baba şunu söyledi: ‘Vekilim, ben 6 çocuk babasıyım, Allah rızası için bu memleketi uyuşturucu belasından kurtarın. Özellikle gençlerimiz 20 TL’ye tütün alamıyor ama 10’TL’ye uyuşturucu bulabiliyor’ dedi. Şimdi sorarım size; GAP’ı bitirseydik gençlerimizi iş sahibi yapsaydık bu uyuşturucu batağına düşer miydi gençlerimiz?” diyerek sözlerine devam etti.

 

 
ÇOCUĞUMU OKULA AÇ GÖNDERİYORUM

 

 
Şanlıurfa’da bir annenin kendisine ifade ettiği sözleri aktaran Aydınlık, “memleketim Şanlıurfa’da bir anne şunu söyledi: ‘çocuklarımı okula aç gönderiyorum’. Bu cümleye bir an olsun hak verecek misiniz? Yoksa ‘kuru ekmek yiyorsa, aç değiller’ diyen milletvekilinize mi hak vereceksiniz?” sözleriyle uzun süre gündemde kalan “kuru ekmek” tartışmalarına göndermede bulundu.

 
DEVLETİN GÜCÜNÜ ÇİFTÇİNİN KARŞISINA DİKTİNİZ

 

 

Demirören Grubu’na Ziraat Bankası’ndan 750 Milyon Dolar kredi verildiğini hatırlatan Aydınlık, “Ziraat Bankası’ndan 750 milyon Dolar verdiğiniz şahsın karşısında bile duramadınız ama devletin gücünü çiftçinin karşısına diktiniz. Temsilciniz ‘devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirası’nı gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır’ diyor. Sormak lazım, başvurusu reddedilen çiftçi, sanayici, esnafa mı verdiniz bu krediyi yoksa, koruyup kolladığınız bir avuç yandaşa mı?” diyerek sözlerini tamamladı.