CHP’li Aydınlık: esnafımız çevre illere gitmekten yoruldu

CHP’li Aydınlık: esnafımız çevre illere gitmekten yoruldu
19 Şubat 2021 15:43

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, oyuncak ve tekstil alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicinin sıkıntısını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunmuş olduğu yazılı soru önergesiyle Şanlıurfa’da Oyuncak İhtisas Gümrüğü ve Tekstil İhtisas Gümrüğü ihtiyacı olduğunu Bakan’a ileten Aydınlık, “Şanlıurfa her konuda olduğu gibi çevre illerden geride kalmaya, ihtiyaç halinde çevre illere, ilçelere taşınmaya devam ediyor. Oyuncak ve tekstil alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerimiz de Mersin, İskenderun veya Gaziantep’e gitmek zorunda kalıyor çünkü ilgili ihtisas gümrükleri Şanlıurfa’da yok. Bu sorunun bir an önce halledilmesi gerekiyor” diyerek Ticaret Bakanlığı’nın gerekli adımları atmasını istedi.

 
ESNAFIMIZ ÇEVRE İLLERE GİTMEKTEN YORULDU

 
Şanlıurfa’da Oyuncak İhtisas Gümrüğü ve Tekstil İhtisas Gümrüğü bulunmadığı için bu alanlarda hizmet veren esnaf ve sanayicinin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Aydınlık, “esnafımız çevre illere gitmekten yoruldu. İhtiyaçlarını karşılamak için çevre illere gidip vakit harcamaktan, daha fazla maliyet yüklenmekten yoruldu. Sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak için beni arayan esnaflarımız oldu, elbette ki elimizden geleni yapacağız. O nedenle Sayın Bakan’a bu sorunu illettik ve bir çalışma olup olmadığını sorduk. Umarım bu yazılı soru önergemizle Şanlıurfa esnafının sesini Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’a duyurarak çözüme kavuşturulmasına vesile olacağız” dedi.

 
BAKAN’IN ŞANLIURFA ZİYARETİNDE GÜNDEME GELDİ Mİ BİLMİYORUZ

 
11 Şubat 2021 tarihinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Şanlıurfa’da olduğunu hatırlatan Aydınlık, “Sayın Bakan geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’daydı, bir dizi temaslarda ve görüşmelerde bulundu, umarım Sayın Bakan’a bu ziyaret esnasında Şanlıurfa’nın sıkıntıları aktarılmıştır çünkü genel olarak Şanlıurfa’ya gelen bakanlar geziyor, görüşüyor ve gidiyor, sorunlar aynı şekilde devam ediyor. Daha önceden de söylediğim gibi ne yazık ki iktidar Şanlıurfa’yı unutuyor, biz de sık sık iktidara Şanlıurfa’yı hatırlatıyoruz çünkü milletvekilliği bir yana Urfa’nın evladıyım; Urfa’nın, Urfalının sesine ses olmaya yemin etmişim. Allah’ın izniyle, elimizden geldiğince sorunları dile getirmeye, çözümlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.