CHP’li Aydınlık: Bakan değişti, sonuç değişmedi!

CHP’li Aydınlık: Bakan değişti, sonuç değişmedi!
1 Temmuz 2021 15:47

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, son günlerde çok sayıda trafik kazasının yaşandığı, Urfalıların ölüm yolu olarak adlandırdığı Suruç Yolu için TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesini sundu. Bundan 2 yıl önce Mehmet Cahit Turhan döneminde de yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan CHP’li Aydınlık, “Suruç Yolu ne yazık ki Şanlıurfa’mızın kanayan yarası oldu, neredeyse her gün Suruç Yolu’ndan kaza haberleri geliyor. 2 yıl önce de bu konuyu gündeme taşımıştık; ancak Bakan değişti, sonuç değişmedi” diyerek iktidarı eleştirdi.

 
BAKANLAR URFA’YA GEZMEYE GELİYOR

 
Son dönemde bakanların Şanlıurfa’ya çok sık geldiğini hatırlatan Aydınlık, “sağolsun bakanlarımız şu sıralar Urfa’ya sık geliyorlar ama Urfa adına bir gelişme yaşanıyor mu diye sorarsanız samimiyetle ‘hayır’ derim. Ne yazık ki Bakanlar Urfa’ya gezmeye geliyor, konuşup, konuşup geri dönüyorlar, Urfa il sınırından çıktıkları saniye bu güzel memleketi unutuyorlar. Düşünün son dönemde kaç tane bakan Urfa’ya geldi; bir yaraya merhem olabildiler mi, elektrik sorununu çözdüler mi, su problemini çözdüler mi, işsizliğe derman olabildiler mi, intihar vakalarını önleyebildiler mi, onlarca insanımızı yitirdiğimiz yolları bölünmüş yola çevirebildiler mi? Hayır. Geldiler, gezdiler, konuştular ve döndüler. Hepsi bu kadar” dedi.

 
İKİ YILDIR ETÜT ÇALIŞMASINI BİTİREMEDİLER

 
Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Mehmet Cahit Turhan döneminde de yazılı soru önergesiyle ölüm yolunu gündeme taşıdığını ifade eden Aydınlık, “bundan 2 yıl önce yine bu konuda yazılı soru önergesiyle konuyu TBMM ve Şanlıurfa gündemine taşımıştık. O önergemize verilen cevapta Suruç Yolu’nun bölünmüş yola dönüştürülmesi için ‘etüt çalışmalarının devam ettiğini” söylemişlerdi. Ancak görüyoruz ki boş bir cevapmış, 2 yıldır bitmeyen bir etüt çalışması mı olur” diyerek tepki gösterdi.

 
SÖZ KONUSU URFA OLUNCA YATIRIMLAR ÖTELENİYOR

 
Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesi planlanan yatırımların sürekli ötelendiğinin altını çizen Aydınlık, “söz konusu Urfa olunca yatırımlar öteleniyor; ama başka illere sıra gelince işler tıkır tıkır yürüyor. Yahu bu Urfalı ne yaptı size? Milletvekili dediniz verdi, belediye başkanı dediniz verdi, Cumhurbaşkanı dediniz verdi, daha canını mı versin? Neden Urfa’yı önemsemiyorsunuz? Bakın GAP, şehir hastanesi, elektrik sorunu, tarım, kavşaklar, yollar; hepsi ya geç yapılıyor ya da hiç yapılmıyor. Gerçekten memleketim adına üzülüyorum. Bakınız bu Şanlıurfa – Birecik arasındaki yol her gün insanlarımızı canından ediyor ama Gaziantep – Birecik Yolu bölünmüş yol olarak hizmet veriyor; peki neden? Bu soruyu herkesin sorması şart” diyerek sözlerini noktaladı.