CHP’li Arık’tan YHT tepkisi: Hızlı tren müjdesi değil, yılan hikayesi!

CHP’li Arık’tan YHT tepkisi: Hızlı tren müjdesi değil, yılan hikayesi!
2 Eylül 2021 16:20

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri ekonomisine yön veren isimlerin katılımı ile gerçekleşen CHP Ekonomi Masası toplantısını değerlendirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının 3 Bakanla çıkarma yapmasına rağmen son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Arık, “Kayseri kişi başı kamu yatırımlarında 81 il içinde ancak 77’inci olmuş AKP’li bakanlar siyasi şov peşinde koşuyor. Söyleyecek sözleri kalmayanlar temcit pilavı gibi hızlı tren müjdesi verip, Kayserililerin aklı ile alay ediyor. Hızlı tren çoktan müjde olmaktan çıktı yılan hikayesi oldu” diye konuştu.

 
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Başkanlığında; CHP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un katılımı ile gerçekleştirilen CHP Ekonomi Masası toplantısını değerlendirdi. Kayseri ekonomisini yön veren Sanayi Odası, Ticaret Odası, OSB temsilcilerin de aralarında olduğu 70 kişinin katılı ile gerçekleşen toplantının son derece başarılı geçtiğini ifade eden Arık, “Öncelikle CHP Ekonomi Masası’nın saygıdeğer üyeleri ve toplantımıza katılarak görüş ve önerilerini bizlerle paylaşan çok değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece verimli bir toplantı gerçekleşti. Biz neler yapacağımızı anlattık, katılımcılar da bize sorunları, neler yapılması gerektiği anlatarak, bizim politikalarımız ile merak ettikleri soruları gündeme getirdiler. Kayseri artık yalanlarla oyalanmak, kandırılmak istemiyor. Somut adımlar bekliyor, verilen sözlerin tutulmasını istiyor” diye konuştu.

 
3 BAKAN KAYSERİ’YE GELDİ DE KAYSERİ NE KAZANDI

 
CHP Ekonomi Masası’nın Kayseri’ye geldiği gün AKP’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Kayseri’ye gelmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Merak ediyorum, 3 Bakan Kayseri’ye geldi de Kayseri ne kazandı. 3 Bakan Kayseri’nin hangi derdine derman oldu. Kayseri kişi başı kamu yatırımlarında 81 il içinde ancak 77’inci olmuş AKP’li bakanlar siyasi şov peşinde koşuyor. Söyleyecek sözleri kalmayanlar temcit pilavı gibi hızlı tren müjdesi verip, Kayserililerin aklı ile alay ediyor. Hızlı tren çoktan müjde olmaktan çıktı yılan hikayesi oldu. Heyette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Karaismailoğlu yaklaşık bir yıl önce, bize yazılı olarak verdiği yanıtta, ‘Dış finansman arıyoruz’ diyordu, aradan bir yıl geçti hala dış finans arıyorlar. Her bir Bakan her toplantıya özel uçakla gitmeye devam ettikçe, AKP’liler kamudan üçer beşer maaş almayı sürdürdükçe Türkiye daha çok dış finansman arar. Türkiye’nin Kayseri’nin beklediği projelerinin hayata geçmesi için rant düzeninin, AKP’nin saltanat hevesinin son bulması gerekiyor. Onların böyle bir niyeti yok ama halkımız ilk seçimlerde onlara en güzel yanıtı, AKP’yi emekliye ayırarak yapacak.”