CHP’li Arık’tan Bakan Nebati’ye yanıt: Anlaşılan Bakan hala uyanamamış!

CHP’li Arık’tan Bakan Nebati’ye yanıt: Anlaşılan Bakan hala uyanamamış!
24 Haziran 2022 16:41

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin Kayseri ziyaretini değerlendirdi. Bakan Nebati’nin bir televizyon programında kullandığı “Bir uyusam da altı ay sonra uyansam” ifadesine gönderme yapan Arık, “Anlaşılan Sayın Bakan hala uyanamamış, rüya görmeye devam ediyor. Vatandaşın sırtına yükledikleri zamlarla bütçenin fazla verdiği ile övünen Bakan, zamların altında inim inim inleyen asgari ücretlinin Ocak ayında bugüne sofrasından 325 ekmeğin eksildiğini bilmiyor” diye konuştu.

 
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin Kayseri’ye gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bakan Nebati’nin “Bütçedeki güçlü görünümümüzü ocak-mayıs 2022 döneminde de devam ettirdik. Bütçe 125 milyar lira fazla verdi” sözlerine tepki gösteren Arık, “Sayın Bakan, sanki saltanattan şatafattan vazgeçmişler de bütçe fazla vermiş gibi bütçe fazlası verdik diye övünüyor. Bütçenin fazla vermesinin nedeni vatandaşın sırtına yüklediğiniz zamlardır” dedi.

 
Bakan Nebati’nin “Vatandaşlarımızın alım gücünün zorlandığının farkındayız. Fiyat artışlarının vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıması ve bunun hissettirilmesini en aza indirmek için azami gayret göstererek gerekli adımları hızlı bir şekilde attık, atmaya da devam edeceğiz” sözlerini hatırlatan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Bakan katıldığı bir televizyon programında ‘Bir uyusam altı ay sonra uyansam’ diyordu. Anlaşılan Sayın Bakan hala uyanamamış, rüya görmeye devam ediyor. Vatandaşın sırtına yükledikleri zamlarla bütçenin fazla verdiği ile övünen Bakan, zamların altında inim inim inleyen asgari ücretlinin Ocak ayından bugüne sofrasından 325 ekmeğin eksildiğini bilmiyor. Asgari ücretli Ocak ayında 307 litre motorin alırken bugün ancak 140 litre motorin alabiliyor. Hal böyleyken Sayın Bakan, ‘Hepimizin hikayesi aynı. Türkiye 20 yıldır yepyeni bir hikaye yazıyor. Bu hikaye her geçen gün güçleniyor. Yeter ki inanalım, yeter ki güvenelim” diyor. Vatandaş ekmek bulamıyor, bakan rüyasını anlatıyor. Sayın Bakan sizin hikayenizle bizim hikayemiz aynı değil. Siz 20 yılda yandaş için çalışıp, yandaşın servetine servet kattınız, vatandaşı ucuz ekmek kuyruklarına mahkum ettiniz. Siz mağazalarına mağaza eklediniz, vatandaş dertlerine dert ekledi. Siz bol ışıklı yazlık kışlık saraylar yaptınız, vatandaş elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kaldı. Velhasıl Sayın Bakan gözlerinizi bir açsanız, Yahyalı’ya Yeşilhisar’a gitseniz meyve üreticisinin halinin hiç de sizin elinize verilen rakamlarda yazdığı gibi olmadığını göreceksiniz. Gözlerini bir açsanız, açsanız Akkışla’ya gitseniz hayvancılığın nereden nereye geldiğini göreceksiniz. Gözlerinizi bir açsanız, açsanız Türkiye’yi uçurmadığınızı uçuruma sürüklediğinizi göreceksiniz.”