CHP’li Arık’tan AKP’lilerin açıklamalarına tepki: Suçüstü yakalanmak psikolojilerini bozdu!

CHP’li Arık’tan AKP’lilerin açıklamalarına tepki: Suçüstü yakalanmak psikolojilerini bozdu!
26 Temmuz 2022 11:42

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, fiyasko ile sonuçlanan Kayseri mitinginin ardından AKP’lilerin psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. İşçilerin fabrika servisleriyle miting alanına taşınmasını normal gibi göstermeye çalışanların kurgu videolarla komik duruma düştüğünü belirten Arık, “Valilik çalışanlarının servislerle miting alanına götürülmesi ne kadar normal ise TMSF’nin el koyduğu bir Holding’in çalışanlarının fabrika servisleriyle miting alanına taşınması o kadar normaldir. Ama suçüstü yakalanmak onların psikolojisi bozdu. Psikolojileri öyle bozuldu ki, verdikleri 70 bin kişi rakamını sorgulayan gazetecileri terslemeye kalkıyorlar” diye konuştu.

 

 
AKP tarafından kendisine yönelik hazırlanan videolara yanıt veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitinginin bir fiyaskoyla sonuçlandığını ifade etti. Kurgulanmış videolarla kendisini yalanlamaya çalışanların panik halinde olduğunu belirten Arık, “Valilik çalışanlarının servislerle miting alanına götürülmesi ne kadar normal ise TMSF’nin el koyduğu bir Holding’in çalışanlarının fabrika servisleriyle miting alanına taşınması o kadar normaldir. Ama suçüstü yakalanmak onların psikolojisi bozdu. Psikolojileri öyle bozuldu ki, verdikleri 70 bin kişi rakamını sorgulayan gazetecileri terslemeye kalkıyorlar. Çünkü onlar gazetecilerin soru sormasına alışık değildirler. Onlar kendi hazırladıkları soruların kendilerine sorulmasını severler Madem her şey normal neden sözde sendika temsilcileri görüntü almamızı engellemek için üzerimize yürüyorlar. Madem her şey normal neden mesai saatlerinin değiştiğini belirten mesaj atıyorlar” diye konuştu.

 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin düzenlediği basın toplantısındaki ifadelerini de değerlendiren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

 

 

“Akıllarınca “kiralık vekil” diyerek hakaret etmeye çalışıyorlar. Biz aklımızı, ruhumuzu, vicdanımızı FETÖ’ye kiraya verip, Türkiye’yi uçuruma sürüklemedik. Biz AKP’nin antidemokratik uygulamalarına karşı Türkiye’den yana, demokrasiden yana, adaletten yana tavır koyduk. Bugün de demokrasi için aynı fedakarlığı yaparız. Peki siz ne yaptınız? SBS kursları düzenleyip, adını da GÜLEN YÜZLER koyarak FETÖ’ye selam yollayıp, Kayseri’nin zeki çocuklarını FETÖ’ye teslim ettiniz. FETÖ için garibanları evlerinden, yurtlarından edip, imar değişikliği yaptınız. Sonra da zeytinyağı gibi su üstüne çıktınız. Ama bu yanınıza kalmayacak. Sayın Özhaseki kumpastan bahsetmiş.

 

 

Elbette konunun uzmanı kendisi. FETÖ kumpaslarını desteklemek için mağdura yatıp, “Ergenekon Terör Örgütü beni öldürecek” yalanını ortaya atıp, FETÖ yalanlarına ‘Allah’a iman eder gibi’ inanarak kumpas konusunda son derece başarılı olduğunu söylemeliyiz. Yalan konusuna gelince, değil Kayseri Türkiye’de Özhaseki’nin eline kimse su dökemez. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olunca, kendisine itibar kazandırmak için Kayseri’de kendilerinin adına Özhaseki dağı olduğunu söyleyebilecek kadar yalanı içselleştirmiş birisine ne diyebiliriz. Paniklerinin, çırpınışlarının nedenini çok iyi anlıyoruz. Sarayından, arabasından, uçağından 3-5 maaşından vazgeçemeyenler yurttaşa kuru soğan yemeyi ve sabretmeyi önereler, sonlarının geldiğini hesap vereceklerini biliyorlar. Bu çırpınışlarının sebebi budur. Ama çırpındıkça batıyorlar. Hiç kimse merak etmesin herkes yaptığının hesabını verecek”