CHP’li Antmen’den TÜGVA’nın araştırılmasını reddeden AKP’ye tepki!

CHP’li Antmen’den TÜGVA’nın araştırılmasını reddeden AKP’ye tepki!
20 Ekim 2021 17:05

HDP’nin TÜGVA ile ilgili iddiaların araştırılması için Mecliste verdiği araştırma önergesinin AKP ve MHP’li Milletvekillerinin reddetmesi sonrası CHP’den tepki gecikmedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Meclis kürsüsünden konuşan Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Atanamadığı için intihar eden öğretmenlerden, işsizlikten kendisini yakan babalardan ve evladının karnını doyuramadığı için kendini asan analardan utanmadınız mı?” diye seslendi.

Antmen konuşmasında TÜGVA’nın kamu kaynaklarını çöktüğünü ifade ederek “Kamu mallarını kullanıyor tahliye kararlarına rağmen mesela İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ait Büyükada İskelesinden polis yardımı ile çıkmıyor. Demek ki mahkeme kararını tanımayacak kadar yolsuzluk çukuruna düşmüşler” dedi. Meclis Araştırma önergesi AKP ve MHP’li Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’li Antmen konuşmasında öne çıkanlar şunlar;

“AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yeğeni Usame Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun da üst yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA’ya AKP’li Belediyeler ve Kayyum Belediyeleri onlarca taşınmaz tahsis ediyor ve halkın paraları oluk oluk bu Vakfa akıyor. TÜGVA kamu kaynaklarına çöküyor, kamu mallarını kullanıyor tahliye kararlarına rağmen mesela İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ait Büyükada İskelesinden polis yardımı ile çıkmıyor. Demek ki mahkeme kararını tanımayacak kadar yolsuzluk çukuruna düşmüşler”

 

 

TÜGVA TIPKI FETÖ GİBİ PARALEL YAPILANMA İÇİNDE

 

 

“TÜGVA’nın en son ortaya çıkan marifeti kamuda kendi yandaşlarına kadro açmak. Polis , Asker , ve en önemlisi Hakim ve Savcı alımlarında referans listeleri oluşturarak kendi yandaşlarını hakim ve Savcı , polis , asker yapıyor. FETÖ ve 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız? TÜGVA tıpkı FETÖ gibi devlette paralel bir yapılanma içinde. Bu ülkede 11 milyon işsiz varken günah değil mi? Bütün bu rezaletler sonrasında bir TÜGVA yetkilisi çıkıp ‘bunlar İslam’a yapılan operasyon’ dedi. Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz! Kul hakkı yemenin, devleti yağmalamanın ve belediyeleri hortumlamanın İslam’la ne alakası var?”

 

 

ANKARA İZMİR VE MERSİN NÜFUSU KADAR İŞSİZ VAR

 

 

“Bu Ülkede 11 milyon işsiz var, yani Ankara, İzmir ve Mersin toplam nüfusu kadar ülkede işsiz var! Bu yıl yaklaşık 25 bin hukuk fakültesi mezunu adli yargı hakimliği, 17 bin kişi idari yargı hakimliği , 4 bin avukat hakimlik sınavları için başvurdu sadece 1000 civarında hakim ve savcı alındı, bunları da TÜGVA gibi vakıf, cemaat ve dernekler referans olarak aldırdı”