CHP’li Antmen’den Soylu’ya: İddialar doğruysa bu vatan hainliğidir!

CHP’li Antmen’den Soylu’ya: İddialar doğruysa bu vatan hainliğidir!
9 Temmuz 2021 13:25

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve yurt dışında olan Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından silah dağıttığını iddia etmesi sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, dün yargı paketi görüşmeleri esnasında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Süleyman Soylu eğer iddia edildiği gibi iç savaş çıkarmak için silah dağıtıyorsa bunun adı alçaklıktır ve vatana ihanettir” dedi.

 

 

 

Antmen bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına bir soru önergesi vererek “İçişleri Bakanlığının 2017 yılındaki faaliyet raporlarına göre kayıp ve çalıntı silah sayısı 106 bin 704’tür. Bu silahların bir bölümünün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında dağıtılan silahlar olduğu iddia edilmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da siz ve size bağlı bir ekip tarafından silah dağıtıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu vahim iddia karşısında istifa edip yargılanma sürecinizi başlatacak mısınız? Türkiye’de belirli gruplara silahlar vererek iç savaş mı çıkartılmak istenmektedir? Doğruysa bu açık şekilde vatan hainliği değil midir?” diye sordu.

 

 

Sedat Peker’in, Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerini, İstanbul’un Balat semtinde AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiğinin iddia edildiğini hatırlatan CHP’li Antmen, önergesinde Peker’in iddialarında adı geçen Ahmet Onay’ın iletisine de yer vererek “Sedat Peker’in iddialarında adı geçen kişi olan Ahmet Onay ise bu açıklamalar sonrasında ‘Silah nakli iddiasının olduğu gün ilgili kişilerle Balat’taydım ama ne alıp verdiklerini görmedim’ demiştir. Bu açıklama da Sedat Peker’in iddialarını güçlendirmiştir” dedi.

 

 

Alpay Antmen “Sedat Peker’in iletilerinde kullandığı ‘15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz?’ iddiası doğru ise yapılan açıkça vatan hainliğidir” ifadelerini kullandı. 2019 yılında da CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu kayıp silahları sormuş, Soylu da Taşcıer’e verdiği yanıtta silahların “kayıp eşya ve belge” projesine eklenerek arandığını ifade etmişti.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

– Aradan geçen 5 yıla rağmen 15 Temmuz gecesi dağıtılan silahların akıbeti neden halen ortaya çıkartılmamaktadır?

– 15 Temmuz darbe girişiminde dağıtılan silah sayısı kaçtır ve bunların modelleri nedir? Bunlar kimlere dağıtılmıştır? Zimmet kaydı tutulmadan dağıtılan bu silahların peşine neden düşülmemektedir?

– 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bahsi geçen gece esnasında dağıtılan silahları kullanarak kaç suç işlenmiştir? Bunlar nelerdir? Bu kişilerin akıbetleri nedir?

– 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da siz ve size bağlı bir ekip tarafından silah dağıtıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu vahim iddia karşısında istifa edip yargılanma sürecinizi başlatacak mısınız?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Türkiye’de toplam kayıp ve çalıntı silah sayısı kaçtır? Bunların modelleri nedir?

– AKP Gençlik Kollarına silah dağıtıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa şu anda kaç silah dağıtılmıştır ve bunlar kimlere ne şekillerde verilmiştir? Bunlar halen neden geri alınmamaktadır? Amaçlanan nedir?

– Türkiye’de belirli gruplara silahlar vererek iç savaş mı çıkartılmak istenmektedir? Doğruysa bu açık şekilde vatan hainliği değil midir?

Ekte Alpay Antmen’in Genel Kurulda yaptığı konuşmanın ilgili bölümünü sunar, iyi çalışmalar dileriz.