CHP’li Antmen’den Cumhuriyet savcıları için ‘Kayıp aranıyor’ ilanı!

CHP’li Antmen’den Cumhuriyet savcıları için ‘Kayıp aranıyor’ ilanı!
26 Mayıs 2021 07:58

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı videolarda 90’larda Mehmet Ağar ve Korkut Eken ile birlikte çalıştığını söyleyerek, gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesinin ilk kendisinden istendiği söyledi. Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın kokain işinde olduğunu, Uğur Mumcu cinayetinin arkasında Mehmet Ağar’ın bulunduğunu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yapılacak operasyon öncesinde yurt dışına çıkması için kendisine haber gönderdiğini söyledi. Bugüne kadar, bu vahim ya da iftiralar konsusunda herhangi bir yargı süreci başlamadı.

 

 

ANKARA //

 

Sadece ülke gündeminde değil, dünya basınında yer alan bu şok edici iddialar karşısında haftalardır harekete geçmeyen yargı süreci konusu da birçok siyasi, gazeteci, ve vatandaşın eleştiri konusu haline geldi.

 

 

Baro başkanlığı da yapmış olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaşananlar üzerine çok ilginç bir ilan yayımladı. Antmen ‘Kayıp Aranıyor’ başlığıyla gazetelere verdiği ilanda “Son günlerde sadece Türkiye’yi değil, dünyayı da sarsan iktidar-mafya-katliam-uyuşturucu iddialarını soruşturarak harekete geçecek; ülkemiz üzerindeki karanlık ve kirli elleri ortaya çıkarmak için görevini yapacak bir Cumhuriyet Savcısı aranıyor!” ifadelerini kullandı.

 

 

Antmen, Türkiye’nin 90’lardan daha karanlık bir hale geldiğini öne sürerek “Demokrasi ve hukuk olsaydı yargı süreci harekete geçmiş ve savcılar çoktan çalışmaya başlamış olurdu. Tek adam rejimi adeta bir mafyatokrasiye dönüşmüş durumda. Yargı yok, şeffaflık yok, hukuk yok. Karşı karşıya bulunduğumuz korkunç iddialar karşısında binlerce savcıdan çıt yok. Elleri arkasında yürüdü diye belediye başkanına soruşturma açan savcılar; faili meçhul cinayetler, uyuşturucu trafiği ve yargı operasyonunu önceden haber verdiği iddia edilen bakanla ilgili tamamen sessizliğe gömülmüş durumdalar. Savcıların isminin önünde ‘Cumhuriyet’ yazması öylesine değildir. Cumhuriyeti korumak için verilmiş tarihi ve hukuki bir sıfat ve görevdir. Kim ülkede suç işlerse işlesin görevini yapmak için hazırda beklemek demektir. Buradan sesleniyorum: isminizin önünde bulunan sıfatınızın hakkını verin. Cumhuriyeti koruyun!” dedi.

 

 

Yargının tamamının saraydan talimat beklediğini belirten Antmen “Bakınız 90’ların Türkiye’sinden bile kötü durumdayız. Susurluk skandalında yaşananları sollamış durumdalar. Türkiye çok büyük karanlık ve tehlikeyle karşı karşıya. 90’larda iyi kötü-kör topal da olsa bir yargı vardı. Savcılar harekete geçebiliyordu. Şimdi ise tamamen organize bir kötülüğün karşısındayız. 85 milyonun hem bugünü hem geleceği tehlike altında. Cumhuriyet, hukuk ve demokrasi tehdit altındadır.” ifadelerini kullandı.

 

ilanilan2