CHP’li Antmen’den AKP’ye liman çıkışı! ‘Ortaksınız herhalde’

CHP’li Antmen’den AKP’ye liman çıkışı! ‘Ortaksınız herhalde’
8 Ocak 2022 08:54

TBMM Genel Kurulunda limanların 49 yıllığına işletmelere devredilmesi maddesi muhalefetin yoğun tepkisine rağmen geçti. CHP’li Alpay Antmen “Halkın çıkarına da Anayasa’ya da aykırı bu teklifin geçmesi ülkeye düşmanlıktır. İnsanın aklına bir tek şey geliyor; ortaklar herhalde” dedi.

 

 

Meclis Genel kurulunda da yaptığı konuşmada teklife tepki gösteren Mersin Milletvekili Antmen genel kurulda “Bizlerin görevi kamu yararını ve halkın çıkarlarını düşünmek, gözetmek ve buna göre Yüce Meclis’te oy kullanmaktır. Ama sizler konuyu salt bir el kaldırmak ya da yürütmenin talimatını uygulamak olarak gördüğünüz için kamu yararı ve halkın çıkarlarını asla düşünmüyorsunuz” dedi.

 

 

Antmen, halkın limanlarının bedelsiz şekilde özelleştirildiğini belirterek Mersin Liman İşletmesine de çağrıda bulundu. Liman işletmesinin Mersin Atatürk parkına genişleme projelerini tamamen unutmaları gerektiğini ifade eden CHP’li Vekil “Liman’a dolgu yaparak Mersin’in siluetini kapamayı aklından bile geçirme. Limanın doğu tarafında planlanan yeni konteyner aktarma limanımıza engel olmayı bırak. Liman’da uyuşturucu kaçakçılarına geçit verme” ifadelerini kullandı.