CHP’li Antmen’den 6 yaşındaki çocuğa istismara çok sert tepki!

CHP’li Antmen’den 6 yaşındaki çocuğa istismara çok sert tepki!
9 Aralık 2022 10:07

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalıyla ilgili fotoğrafların ortaya çıkması sonrası tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bugün Mecliste düzenlediği basın toplantısında “Buradan AKP’ye ve saray iktidarına sesleniyorum; harekete geçmeniz için size istismar edilmiş kaç çocuk lazım! Bu istismarcıları mahkeme önüne çıkarmak için, çocukları korumak için kaç çocuğumuzun daha yok olması lazım?” ifadelerini kullandı.

 

 

Antmen, açıklaması esnasında çocuk tacizleriyle ilgili Mecliste verilen araştırma önergesine hayır dedikten sonra dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu tebrik kuyruğuna giren AKP’li Vekillerin ve 6 yaşında gelinlik giydirilen H.K.G.’nin fotoğrafını yan yana göstererek “Çocukları korumakla yükümlü olan ama ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen dönemin bakanı sırıtıyor, hayır diye oy veren AKP’li vekillerin tebriklerini kabul ediyor. Çocuklar tacize uğruyor; AKP’liler gülüyor. İkinci fotoğraf ise iktidarın bu tutumun sonucudur. Açıkça söylüyorum, çocuklar tacize uğrarken hepiniz oradaydınız” dedi.

Alpay Antmen’in açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

 

 

BU İSTİSMAR İKTİDARIN ANLAYIŞININ SONUCU

 

HABER FOTO

“6 yaşında bir çocuğa gelinlik giydiriliyor ve evlendiriliyor. Utancın, rezaletin, tacizin, istismarın, sadece kadınları değil, çocukları da korumaya alan İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasının, tacizi durdurmak için verilen mücadeleye hayır oyu vermenin, cezasızlığın, ‘Küçüğün rızası var” diyen bugünün Adalet Bakanının, çocuk istismarcılarını serbest bırakan hukuk düzeninin ve ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen tebrik kuyruklarının sonucudur bu istismar.”

 

 

HAREKETE GEÇMENİZ İÇİN KAÇ ÇOCUĞUN YOK OLMASI LAZIM

 

 

“Buradan; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sesleniyorum; şu fotoğrafa bakın sayın bakanlar. Harekete geçecek misiniz? Bu istismara ve benzerlerini yol açanlara mahkemeye çıkaracak mısınız? Yoksa ‘Bir kereden bir şey olmaz’ deyip seyretmeye devam mı edeceksiniz? Artık bir değil; istismar edilen çocuk sayısı binler oldu, on binlere dayandı. Harekete geçmeniz için size kaç çocuğun istismar edilmesi, kaçının yok edilmesi lazım?”