CHP’li Antmen: Usulsüzlüğü ortaya çıkartan öğretmenler sürgün edildi!

CHP’li Antmen: Usulsüzlüğü ortaya çıkartan öğretmenler sürgün edildi!
30 Nisan 2022 09:04

Mersin’in köklü okullarından biri olan Gazi Anadolu Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerine aykırı şekilde okul spor salonu üçüncü kişilere kiralandı ve haksız kazançlar elde edildi. Durumu ortaya çıkartan öğretmenler soruşturmaya uğradı ve bazıları sürdün edildi. CHP konuyu Meclise taşıdı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, görevlerini kötüye kullanarak kamu kaynakları üzerinden haksız kazanç elde eden idareyi uyararak konuyu ortaya çıkartan eğitimcilerin önce müfettişlerin soruşturmasına alındığını, ardından da sürgün edildiklerini belirtti.

Antmen, eğitim kurumlarında, görevi kötüye kullananların yerine gördükleri yanlışları ve hukuksuzlukları dile getiren eğitimcilerin cezalandırıldığını söyleyerek “Ayrıca, Gazi Anadolu Lisesinde yaşanan usulsüzlükleri yetkili amirlerine bildiren, kamu malının mevzuata aykırı kullanılmasını engelleyen öğretmenlerden birinin aldığı yer değiştirme, sürgün cezası; hayati tehlike doğurabilecekken sağlık özrünü, sağlık raporunu dikkate almadan verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

– Kamu kaynaklarını koruyan ve Milli Eğitim Bakanlığı genelgelerine aykırı eden okul idaresini uyaran eğitimciler neden cezalandırılmaktadır? Okul kaynaklarını üçüncü kişilere kiralayarak haksız kazanç edenler yerine neden bu öğretmenlerimiz baskı altına alınmıştır?

– Konuyla ilgili olarak Bakanlığınız ne tür girişimlerde bulunacaktır? Bu haksızlık ve hukuksuzluktan dönülmesi için ne yapacaksınız?

– Sağlık durumu raporlarla da ortada olan eğitimcilerin sürgün edilmesini durduracak mısınız?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Gazi Anadolu Lisesi spor salonu bugüne kadar kaç defa kiraya verilmiştir? Salon kimlere ne karşılığında kullandırılmıştır? Buralarda ne tür organizasyon veya etkinlik yapılmıştır? Bu etkinlik ve organizasyonlardan İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve Bakanlığınızın yetkili birimlerinin bilgisi ve onayı olmuş mudur?