CHP’li Antmen: SADAT, 15 Temmuz’dan önce Genelkurmay’da ne görüştü?

CHP’li Antmen: SADAT, 15 Temmuz’dan önce Genelkurmay’da ne görüştü?
3 Haziran 2021 10:23

Sedat Peker’in iddiaları ile El Nusra’ya silah gönderdiği yönünde gündeme gelen SADAT’ın araştırılması için TBMM’de verilen önerge üzerine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen 7 Mart 2016 tarihine SADAT heyeti ile dönemin Genelkurmay Plan Prensip Başkanlığı’nın bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek “SADAT, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay önce daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilecek olan Korgeneral Salih Ulusoy ile hangi konular üzerine görüşmüştür? Görüşme içeriği resmi kurumlar tarafından bilinmekte midir? 250 şehidimizin olduğu hain darbe girişiminde kimlerin ne tür etkisi var?” diye sordu.

 

 

SADAT’ın İslam Ülkeleri ve İslam Ordusu kurmak gibi hedeflerinin olduğunu söyleyen CHP’li Vekil “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’yi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirmişti. SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ‘Türkiye’ye eyalet sistemi getirilmelidir. PKK ile hemen görüşülmelidir. Cumhurbaşkanlığı forsuna bir yıldız daha eklenmelidir. Anayasa’da Laiklik olmamladır’ demişti. Cumhurbaşkanlığı’nın başdanışmanlığı görevine getirilmesinde bu görüşlerinin etkisi olmuş muydu?” dedi.

 

 

El Nusra, El Kaide ve IŞİD terör örgütleri ile SADAT’ın ilişkisi olduğuna ve SADAT tarafından IŞİD militanlarının eğitildiğine dair iddiaları gündeme getiren Antmen, “SADAT’ın bu örgütlere silah gönderdiği doğru mu? Bu terör örgütlerinin eğitimlerinde SADAT yer almakta mıdır? Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP binalarına saldıran Osmanlı Ocakları ile SADAT arasında herhangi bir bağ bulunmakta mıdır? Osmanlı Ocakları’ndan bazı gençlerin SADAT kamplarında eğitildiğine dair iddialar var. Bunu da araştıralım” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Verilen önerge AKP ve MHP’li Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.