CHP’li Antmen: Kaç canlı bomba terörist Türkiye’ye geldi?

CHP’li Antmen: Kaç canlı bomba terörist Türkiye’ye geldi?
28 Ağustos 2021 10:33

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı’nın çok yakınında yaşanan patlamalarda 90 kişi hayatını kaybetti. Saldırıları IŞİD üstlendi. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

 

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Canlı bomba olarak yetiştirilen kaç terör örgütü üyesi, sığınmacı görünümü altında Türkiye’ye giriş yapmıştır?” diye sordu.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Antmen, 26 Ağustos 2021 tarihinde Afganistan Kabil Havalimanı ve çevresinde bomba saldırılarının yaşandığını, bu saldırılarda 90 kişinin hayatını kaybettiğini ve 150 kişinin yaralandığını kaydederek “Saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmiştir. Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirme süreciyle birlikte yüzbinlerce Afganistan Vatandaşı sınırlarımızdan geçmiş ve geçmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye’nin, Afganistan’dan 3000 kilometre uzakta olmasına ve herhangi bir sınırı bulunmamasına rağmen yüzbinlerce Afgan’a ev sahipliği yapmakta olduğuna dikkat çeken CHP’li Vekil “Bu kişiler başta Van olmak üzere sınırlarımızdan herhangi bir arama ve kayıt yapılmadan Türkiye’ye giriş yapmaktadırlar” dedi.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

 

– Bugüne kadar Afganistan’dan kaç kişi Türkiye’ye gelmiştir? Şu anda sınırlarımızda kaç Afgan beklemektedir?

– Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle beraber Türkiye’ye daha kaç Afgan’ın gelmesi beklenmektedir?

– Türkiye’ye gelmiş olan Afganlar hangi illerdedir? Sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi ilimizde kaç sığınmacı bulunmaktadır?

– Gelen sığınmacılardan Taliban, IŞİD ve El-Nusra terör örgütü üyesi olanlar bulunmakta mıdır? Kaç terörist, sınırlarımızdan geçmeye çalışırken yakalanmıştır? Türkiye’ye giren sığınmacıların ülkelerinde herhangi bir suça karışıp karışmadığını ya da herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadıkları biliniyor mu?

– Türkiye’ye daha önce giriş yapmış ancak terör örgütü üyesi olduğu sonradan anlaşılmış kaç sığınmacı bulunmaktadır?

– Canlı bomba olarak yetiştirilen kaç terör örgütü üyesi, sığınmacı görünümü altında Türkiye’ye giriş yapmıştır?

– Türkiye’ye giren sığınmacıların kaydı neden tutulmamaktadır? Bu kişiler bir suç işlese ya da bir terör eylemi gerçekleştirip kaçsa nasıl yakalanacaktır?

– Bugüne kadar ülkesine geri gönderilen sığınmacı sayısı kaçtır? Bunların geri gönderilme gerekçeleri nelerdir?