CHP’li Antmen: İktidar Mersin’e ihanet içinde!

CHP’li Antmen: İktidar Mersin’e ihanet içinde!
13 Ekim 2022 13:23

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Antmen, burada yaptığı açıklamada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yurt, metro, okul, yol yapmak istediğini ancak iktidarın engel olmaya çalıştığını belirterek “Mersin’de Büyükşehir Belediyesini Vahap Seçer, seçildiği günden bu yana tüm belediyelerimizde olduğu gibi siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan çalışmaya başladı. Ayrımsız her kesime hizmet götürdü. 100 yıldır yolu olmayan köylere asfaltlı yol yaptı, Halkkart ile yoksul vatandaşlara aylık maddi yardımlar yaptı, üniversite öğrencilerine öğrencilere maddi manevi destekler sağladı, dezavantajlı bölgelerde çocuklara düzenli süt dağıttı, evde bakım hizmeti ile bakıma muhtaç yaş almış vatandaşın her türlü ihtiyacının evinde görülmesini sağladı, sahiller temizlendi, ulaşım ve altyapıya büyük önem verildi. Bunu, iktidarın ve ortağının bütün engellemelerine rağmen yaptı” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe alımlarda ve hizmetlerde ayrım yapılmadığını belirten CHP’li Vekil “Bütün Mersin şunu biliyor; CHP Belediyesi ayrım yapmadı, hepimizin belediyesi oldu. AKP, MHP; HDP, İYİ Partili fark etmez; bütün Mersinli hemşerilerimiz; bütün vatandaşlarımız bizim için önemli. Hepsinin derdi derdimiz; sevinci sevincimizdir. Partimizin politikası da görüşü de anlayışı da budur” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

 

 

NUREDDİN NEBATİ METRO YAPIMINA NEDEN KARŞI?

 

 

“Vahap Seçer ile Mersin ilk defa Metro yapımına başladı. Bakın düşünebiliyor musunuz? 2 milyon nüfusa yakın bir büyükşehirde, bir ticaret, sanayi, tarım, turizm kentinde metro yoktu. Cumhuriyet Halk Partisinin çağdaş sosyal belediyecilik anlayışı ile belediyemiz metro yapımı için kolları sıvadı; 100 yıl önce Mersin’de dekovil hattından bu güne uzanan bir hayali , Metro hayalini gerçekleştirme başladı. Burada açıkça belirtmek isterim ki, Mersin Metrosu’nun yapım çalışmalarının tamamen öz kaynaklarla ilerliyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınan Mersin Metrosu; Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan çıkacak, bir imzayı bekliyor; 100 yıllı bir hayal, Belediye Meclis’inden alınan finansman kullanma yetkisinin kullanılmasına ilişkin olan bir imzayı bekliyor.”

 

 

İKTİDAR GÖLGE ETMESİN MERSİN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEZ

 

 

“Hani Diyojen diyor ya ‘Gölge etme başka ihsan istemem’ diye. Tam da o durumdayız. Mersin B. Şehir Belediyemiz her türlü engellere rağmen hizmet ediyor ama bir de bu iktidarın gölgesi kalksa çok daha güzel ve hızlı hizmet edecek. Mersin Erdemli’de yıllardır otogar ihtiyacı bulunuyor. Kocahasanlı’da 4.939,7 m2 Hazine yerine otogar yapılmak üzere geçen yıl Kasım ayında tahsis talebinde bulunuldu. Çevre Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Neyi bekliyorsunuz, Mersinli, Erdemlili vatandaş üvey evlat mı?”

 

 

YURT YAPIMI VE EĞİTİM SİYASET ÜZERİDİR

 

 

“Mut eski devlet hastanesi binasını Mersin Büyükşehir Belediyemiz öğrenci yurdu yapmak için talep etti. Bakanlıktan 2020 yılından bu yana hala yanıt alınamadı. Bu hangi akla, hangi mantığa, hangi vicdana sığar? Herkese soruyorum. AKP’li, MHP’li, İyi Partili, HDP’li; bütün partilere gönül vermiş vatandaşımıza soruyorum. Hani bazı konular vardır. Siyaset yapılmaz. Eğitim konusu da öyle bir konudur bizim için. Bina atıl halde duruyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de binayı yurt yapmak, evlatlarımıza bir çatı kurmak için istiyor. Bütün anne, babalara ve gençlere sesleniyorum. Mersin Belediyesi size yurt yapmak istiyor ama AKP bakanları buna izin vermiyor!”

 

 

MERSİN’E İKİNCİ BİR LİMAN ŞART

 

 

“Mersin’e yeni bir liman yapalım. Hem ticaret daha çok canlansın hem de vatandaşımızın geliri artsın. Bununla beraber de yeni bir limanla birçok kişi de istihdam edilecek. İşte bu kadar açık ve net. Hem Milletvekili olarak biz bunu söylüyoruz hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer de yeni bir liman yapılması gerektiğini söylüyor. Çünkü Mersin’i düşünüyorsanız, vatandaşın gelirinin artmasını; ülkemize katma değer yaratılmasını istiyorsanız, aklın yolu tektir. Ben buradan çağrıda bulunuyorum; Bütün partilere sesleniyorum. İktidar partisine de sesleniyorum. Gelin yeni bir Ana Konteyner aktarma limanı yapılması için hep beraber bir konsensüs oluşturalım. Mersin’e bu limanın yapılması için hemen karar verelim. Gereken adımları atalım. Bütün Mersin bundan memnun olur”