CHP’li Antmen: AKP, yaz saatiyle çocuklara işkence ediyor!

CHP’li Antmen: AKP, yaz saatiyle çocuklara işkence ediyor!
12 Kasım 2021 09:43

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anarak “Türkiye’nin kurtuluşu dün olduğu gibi bugün de Atatürk ile mümkündür” dedi.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, Türkiye’deki bütün olumsuzlukların nedeni olduğunu öne süren Antmen, ilk seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini söyledi. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ahval ve şeraitin görüldüğünü ifade eden Antmen, “Türkiye’nin kurtuluşu, dün olduğu gibi bugün de Atatürk ile mümkündür.” diye konuştu.

 

 

CHP’li Antmen, “TÜGVA’nın kendi yandaşlarını devlet kadrolarına yerleştirdiğini, kamuya ait bina ve arsaları ele geçirdiğini ve vatandaşların kişisel bilgilerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığını” ifade ederek, “İçişleri Bakanı Soylu uyumaya devam ediyor. Nüfus dairelerinden çalınan vatandaşlık bilgileri de aynı sınırlarımız gibi. Bu bilgilere kimlerin girip çıktığı belli değil. E tabi Narcos Soylu başka işlerle meşgul” sözlerini sarf etti.

 

 

TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi öngörülen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi’ndeki çocukların icra yoluyla alınmasının önüne geçecek düzenlemenin ilgili uzmanlarla görüşülmeden yapıldığını öne süren Antmen, “Bu, kadın cinayetlerini artıracak. AKP tarafından ben yaptım olur, göç yolda düzelir, yönetmeliklerle aksaklıkları ileride düzeltiriz mantığı ile çocuk teslimi sistemi yerle bir edilmektedir. Bu değişiklikler muhatapları ile; en başta Adalet Sistemi Uzmanlar Derneği olmak üzere kadın dernekleri, çocuk dernekleri ve ilgili uzmanlarla görüşülmeden eksik , aksak ve hatalı bir çok hüküm ile düzenlenmek istenmiş olup, uygulamada çok ciddi sıkıntılar baş gösterecektir.” görüşünü dile getirdi.

 

 

Alpay Antmen, yaz saati uygulamasının, öğrencilerin kış aylarında kör karanlıkta okula gitmesine neden olduğunu belirterek, “AKP, rant sözü verdiği elektrik şirketleri için başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza işkence ediyor.” şeklinde konuştu.