CHP’li Antmen: AKP, belediye darbesi yaptı!

CHP’li Antmen: AKP, belediye darbesi yaptı!
1 Ağustos 2022 15:29

AKP’li Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 21 Temmuz’da yapılması planlanan belediye taşınmazlarının satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi alması gibi konuların görüşüleceği olağanüstü toplantıyı 28 Temmuz’a ertelemişti.

 

 

Ancak 28 Temmuz’da 5 üyesi gözaltına alınınca HDP grubu toplantıya katılmadı. CHP grubu da toplantının başında konuşmalarına izin verilmeyince salonu terk etti. Bu nedenle 38 üyeli belediye meclisi; 21 üyenin bulunmadığı toplantıda 1’i bağımsız 16’sı AKP’li toplam 17 üyenin oyuyla karar aldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaşananlara tepki gösterdi. Antmen “AKP, Mersin Akdeniz’de belediye darbesi yaptı” dedi.

 

 

HDP ve CHP’li üyelerin katılmadığı bu toplantıda çok önemli kararların alındığını ifade eden Alpay Antmen “Bu toplantıda belediyeye ait gayrimenkullerin satışı ve 50 milyon liralık borçlanma yetkisinin verilmesi kararı alınıyor. Bu kararlar alındıktan sonra da HDP’li belediye meclisi üyeleri de serbest bırakılıyor. Bu da akıllara ihale mafyası usullerini getiriyor. Buradan Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’a sesleniyorum: bu kararları derhal geri al. Bütün üyelerin olduğu toplantıda yeniden görüşme yapılmalıdır. Bu yaşananlar Mersin’e yakışmamıştır” ifadelerini kullandı.