CHP’li Antmen, Adana-Ankara otobanından Ulaştırma Bakanı’na seslendi!

CHP’li Antmen, Adana-Ankara otobanından Ulaştırma Bakanı’na seslendi!
1 Nisan 2021 07:19

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adana Ankara otobanını Meclis gündemine taşıdı. Antmen, ayrıca konuyla ilgili otobanın Ankara girişinde çektiği videoyu paylaştı. Antmen “Adana – Ankara otobanı neden 144 lira gibi fahiş bir ücretle kullandırılmaktadır? Vatandaşlarımız dünyanın en pahalı benzinini kullanmakta ve araç satın alırken çok yüksek vergiler ödemektedir. Bu durumlar yetmediği için mi bu otobana 144 lira geçiş ücreti belirlenmiştir?” diye sordu.

 

 

ANKARA //

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde 144 lira kullanım ücreti olan Adana-Ankara Otobanında yaklaşık 300 kilometre boyunca tek bir akaryakıt istasyonu ve mola yerinin olmadığını belirten CHP’li Vekil “Otoyolda herhangi bir araçta bir vatandaşın hastalanması, yaralanması veya mola vermesi gerektiğinde duracağı ve ihtiyacını gidereceği tek bir yer bulunmamaktadır. Birçok vatandaşın da benzini yetmediği için otobanda kaldığı ve yardım gelene kadar da beklemek zorunda kaldığı da bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

Antmen, Bakan Karaismailoğlu’na Adana-Ankara otoyolunun ihale bedelini ve geçiş garanti sayısını da sordu.

 

 

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

 

– Adana – Ankara otobanında yaklaşık 300 kilometre boyunca neden akaryakıt istasyonu ve mola yeri bulunmamaktadır? Yolda kalan ve mola vermek zorunda kalacak vatandaşlar ne yapacak? Bu otoban, akaryakıt istasyonları ve mola yerleri bitmeden neden açıldı?

– Adana – Ankara otobanı neden 144 lira gibi fahiş bir ücretle kullandırılmaktadır? Vatandaşlarımız dünyanın en pahalı benzinini kullanmakta ve araç satın alırken çok yüksek vergiler ödemektedir. Bu durumlar yetmediği için mi bu otobana 144 lira geçiş ücreti belirlenmiştir?

– Adana – Ankara Otoyolu’nda günlük verilen araç garanti sayısı kaçtır? Bugüne kadar kaç araç bu otobanı kullanmıştır? Ne kadar gelir elde edilmiştir?

– Adana – Ankara Otoyolu ihalesi ne zaman yapılmıştır? Bu ihaleye hangi şirketler katılmıştır? İhale bedeli nedir?

– Bahsi geçen otobanda bugüne kadar kaç araç benzin ve teknik sorunlar nedeniyle durmak zorunda kalmıştır?