CHP’li  Altay tepki gösterdi, Bakan Yanık yazdıklarını apar topar sildi!

CHP’li Altay tepki gösterdi, Bakan Yanık yazdıklarını apar topar sildi!
26 Nisan 2021 08:44

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık, muhalefeti hedef almak isterken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın tepkisiyle karşılaştı.

 
Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen övgüsüyle dolu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef aldığı tweetleri ortaya çıkmıştı.

 

Derya Yanık’ın tepkiler üzerine söz konusu tweetleri sildiği ve hesabını bir süreliğine kapattığı gündeme geldi.

Hesabını tekrar açan Bakan Derya Yanık, bu defa CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay hakkında Aktrollerin başlattığı kampanyaya destek veren bir tweet attı.

Söz konusu tweette hedef aldığı isimler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP’nin meclis grubu üyelerinin yer aldığı görüldü.

294326_739x1116

Bakan Yanık’ın hedef aldığı isimlerden Engin Altay, söz konusu tweeti alıntılayarak Yanık’ın terör örgütü FETÖ’ye yönelik övgü dolu mesajlarına gönderme yaptı. Altay şunları söyledi:

 

“Kendi geçmişinden utanıp, yazdıklarını silen FETÖ artığı çapsızdan bakan olursa, devlete emanet edilen koruma altındaki yavrularımızı ifşa etmesini önlemek için yular yetmez.”

 

Bakan Yanık, Engin Altay’ın tepkisi karşısında paylaşımını sildi.

2