CHP’li Alban: Bakanlığınızın adını değil zihniyetini değiştirin!

CHP’li Alban: Bakanlığınızın adını değil zihniyetini değiştirin!
13 Kasım 2021 13:27

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban bütçe görüşmelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmesinin çevre için herhangi bir olumlu sonuç yaratmayacağını belirterek, “Bütün kıyıları imara açtınız, Ege ve Akdeniz sahillerine maden ruhsatları verdiniz. Bakanlığın ismini değiştireceğinize önce yönetim anlayışınızı ve zihniyetinizi değiştirin” diye konuştu.

 

 

 

Eleştirileri dinlemeyerek cep telefonuyla ilgilenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u uyaran Alban’ın sözleri, komisyonda kısa süren gerginliğe neden oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2022 Bütçesi Komisyon görüşmelerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi ile devam edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na bakanlığının 2022 yılı bütçesini sundu. İklim değişim sorununu sadece bir çevresel sorun olarak ele almadıklarını belirten Kurum, “İklim değişikliği su, gıda, enerji arz güvenliğini etkilemenin yanında turizm, gıda üretimi, ulaşım gibi hemen hemen her konu ile ilişkili bir meseledir” dedi.

 

 


TELEFONU BIRAKIN BİZİ DİNLEYİN

 

 

Bakan Kurum’un sunuş konuşması ardından söz alan muhalefet sözcüleri bakanlık politikalarını eleştirdi.
Marmaris Okluk Koyu’nun hemen yanında bulunan Karacasöğüt Koyu’na yapılan “Yat Limanı” yapım işinin bakanlık tarafından kurulan MUÇEV adlı şirkete verilmesini eleştiren Alban, “Bu cennet koyu da tıpkı Okluk Koyu gibi betona gömüyorsunuz. Denizin üstündeki 40 bin metre karelik alana beton döktünüz” dedi.

Bakan Kurum’a yat bağlama iskelesindeki önceki ve sonraki fotoğrafları gösteren Alban, eleştirilerinin bakan tarafından dinlenmediğini görünce, “ Sayın Bakan telefonla oynamayı bırakıp bizi dikkate alırsanız daha memnun olacağız” diyerek Bakanı uyardı. Alban’ın bu sözleri üzerine AKP sıralarından sesler yükseldi. Kısa süreli laf atmaların ardından Alban eleştirilerini sürdürdü.

 

 

SİZ DOĞAYI DEĞİL BETONU SEVİYORSUNUZ

 

 

Bakan Kurum’un iklim değişikliği sözlerini de eleştiren CHP’li Alban, özellikle son yıllarda Ege Kıyıları’ndaki yapılaşmayı ve bakanlık tarafından “ÇED gerekli değildir” kararları ile maden açma ruhsatı verilmesini eleştirdi.
Alban, “Sizin yaptığınız uygulamaların adı iklim değişikliği değil, iklim krizidir” diye konuştu.