CHP’li Ağbaba: Devletin iki kurumu arasındaki bağ iyice kopmuş vaziyette!

CHP’li Ağbaba: Devletin iki kurumu arasındaki bağ iyice kopmuş vaziyette!
12 Eylül 2022 11:21

TÜİK tarafından yayınlanan Temmuz Ayı işssizlik rakamlarına ilişki CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Devletin iki kurumu arasındaki bağ iyice kopmuş vaziyette” dedi.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba paylaşımında şu görüşlere yer verdi;

 

 

“Devletin iki kurumu arasındaki bağ iyice kopmuş vaziyette. TÜİK, Temmuz’da işsizliğin bir önceki aya göre 113 bin kişi azalarak 3 milyon 445 bin kişi olduğunu açıklıyor. Temmuz’da İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı TÜİK tarafından açıklanan işsiz sayısından tam 93 bin kişi fazla.”

“İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 3 milyon 538 bin kişiyle TÜİK’in işsiz sayısını geçti. TÜİK’te 2021’de 3 milyon 752 bin olan işsiz sayısı bu yıl 3 milyon 445 bine düştü. İŞKUR’a göre ise aynı dönemde kayıtlı işsiz sayısı 542 bin 669 kişi arttı. Aradaki fark tam 849 bin 669 kişi! Haziran ile Temmuz arasında çalışırken işsiz kaldığı için #işsizlik sigortasına başvuran işsiz sayısındaki artış son bir ayda 133 bin kişi. Ama TÜİK’e göre aynı dönemde işsiz sayısında 113 bin kişilik azalış var. TÜİK verileri tümüyle binbir yalan ve aldatmacadan ibaret.”