CHP’li Adıgüzel’den Erdoğan’a fındık fiyatı yanıtı!

CHP’li Adıgüzel’den Erdoğan’a fındık fiyatı yanıtı!
4 Ağustos 2022 08:33

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın fındık fiyatını alan desteğiyle birlikte 54 lira açıkladıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Bay Kemal verdiğimiz fındık fiyatından rahatsız oldu” sözlerine CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel cevap verdi. Adıgüzel, “Bir kilo fındıkla geçen yıl 3,5 litre mazot alınırken bu yıl 2 litre bile alınamamasından rahatsız olduk” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz cumartesi günü Ordu’da düzenlediği mitingde TMO’nun 2022 ürünü kabuklu fındık alım fiyatını kilogram başına 54 lira olarak açıkladı. Ardından da fındığın fiyatının 4 dolar olması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bay Kemal verdiğimiz fındık fiyatından rahatsız oldu” dedi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de, rahatsız oldukları konuları tek tek sıraladığı bir açıklama yaptı.

 

 

“ULUSLARARASI KARTEL ADINA AÇIKLADIĞIN FİYATTAN RAHATSIZ OLDUK”

 

 

Fındık fiyatından neden rahatsız olduklarını anlatan Adıgüzel, “Fındığın 2 günde 2 lira geri gelmesinden rahatsız olduk. Fındığın üreticinin maliyeti olan 46 TL ile 50 TL arasında satılmasından rahatsız olduk. Fındık geçen yıl 7 litre süt yaparken senin bu yıl verdiğin fiyatla 2,5 litre süt etmesinden rahatsız olduk. Geçen yıl 14 ekmek alınırken bu yıl 4 ekmek kayıpla 10 ekmeğe düşmesinden rahatsız olduk. Bir kilo fındıkla geçen yıl 3,5 litre mazot alınırken bu yıl 2 litre bile alınamamasından rahatsız olduk. Geçen yıl 4 kilo şeker alınırken bu yıl 2 kilo bile alınamamasından rahatsız olduk. Senin verdiğin fiyatın 10 katına yabancı marketlerde fındık satılıyor bundan rahatsız olduk. Sen üretici adına değil uluslararası kartel adına fiyat açıkladın bundan rahatsız olduk” dedi.

 

 

“SEN HİÇ Mİ RAHATSIZ OLMADIN?

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındığın fiyatını açıklayacağı gün Ordu’da fındık üreticisi diye AKP’li yöneticileri yanına oturttuğunu ileri süren Adıgüzel, “Fındık üreticisi diye kendi teşkilatının yöneticilerini oturtup sufle yaptırarak fındık fiyatı açıklamaktan hiç mi rahatsız olmadın? Bu durumun ortaya çıkmasından sonra hiçbir açıklama da yapmıyorsun hiç mi rahatsız olmadın? Verdiğin fındık fiyatını 6 ay önce Ferrero’nun Türkiye’deki taşeronları ve işbirlikçileri açıklamıştı, kartelin fiyatını açıklamaktan hiç mi rahatsız olmadın? Bütün ülke üreticisi sanayisi ve dahi sen fındık karteline teslim olmuşsun, hiç mi rahatsız olmadın? Cumhurbaşkanı olarak ve bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak Ordu’da oynanan fındık tiyatrosunda bir oyuncu olmaktan hiç mi rahatsız olmadın? Cumhuriyet meydanında Terzi Fikri’ye gönderme yapıp, ona terörist deyip, onu görevden alan darbe yapan darbecilerden, 12 Eylül cuntasından yana olmaktan hiç mi rahatsız olmadın?” diye sordu.