CHP’li Adıgüzel: Vaka sayıları daha da artacak!

CHP’li Adıgüzel: Vaka sayıları daha da artacak!
12 Eylül 2021 07:37

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den aşılama ile ilgili hem ulusal hem küresel uyarı. Aşılama hızının ulusal düzeyde düşük kalması ve küresel boyutta bazı ülkelerde geri kalınması salgının uzamasına ve yeni mutasyonlara neden oluyor dedi. Daha önce yapılan aşıların da zamanla etkisi azaldığında hem ulusal hem küresel boyutta vaka sayılarının katlanacağını ifade eden Adıgüzel şunları söyledi:

 

 

 

Vaka sayıları daha da artacak.. Ülkemizde ilk uygulanan Sinovac aşısının koruyuculuğu zamanla azaldığı için, aşılamayı tamamlayamadan başlangıçta aşılananlara 3.doz gereksinimi oldu. Daha sonra devreye giren Biontech in de yıl sonuna doğru etkisi azalmaya başlayınca yeni doz gereksinimi olacak.. Şu anda İngiltere’de İsrail’de olan da bu. İngiltere’de Biontech ile %90 aşılanma oranına rağmen aşırı artan, günde 40 binlere ulaşan vaka sayıları ile yeni bir dalga başladı.

Bu yüzden aşılama kesin gereksinim. Ama ta baştan dediğimiz gibi aşılamada oran kadar hız da önemli. Belli bir zaman diliminde gerekli oranı tutturamazsak baştan aşılanan bireyler için geçen zaman içinde tekrar aşı ihtiyacı doğuyor