CHP’li Adıgüzel: Ölüler helallik vermez, hükümetler de helallik almaz

CHP’li Adıgüzel: Ölüler helallik vermez, hükümetler de helallik almaz
23 Mart 2023 06:09

HDP’nin depremin insana ve doğaya etkisiyle ilgili Meclis araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Siz hala şu ana kadar 50 bin canımızdan olduk, helallik almaya kalkıyorsunuz. Ölüler helallik vermez, hükümetler de helallik almaz. Hükümetler gereğini yapar ve hesap verir. 20 yıl önce kader diyerek kurtulamazsın diyen Erdoğan, şimdi kader deyip kaçmaya çalışıyor” dedi.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün HDP’nin depremin insana ve doğaya etkisinin araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, asbestin 2013 yılından önceki binalarda kullanıldığını anımsatarak, depremde yıkılan binalarda olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Adıgüzel, molozlarda çalışan işçiler, halk ve çocuklar için önlem alınmadığını belirterek şunları söyledi:

 

 

“Ölüler helallik vermez, hükümetler de helallik almaz”
“Siz hala daha ilk günlerin acizliğini saklama gayretiyle asrın depremi deyip, depremin büyüklüğü altında sığınmaya ve kader diye geçmeye çalışıyorsunuz. Siz hala şu ana kadar 50 bin canımızdan olduk, helallik almaya kalkıyorsunuz. Ölüler helallik vermez, hükümetler de helallik almaz. Hükümetler gereğini yapar ve hesap verir. 20 yıl önce kader diyerek kurtulamazsın diyen Erdoğan, şimdi kader deyip kaçmaya çalışıyor.

 

 

“40 gün olmuş, şimdi bile barınma sorununu çözemeyen hükümet olur mu?”
Bu deprem asrın felaketi olabilir ama bu asrın diğer bir felaketi de sizlersiniz. Bu depremin adı 48 saat depremidir, depremi 70 saniyeden 48 saate uzatan da hükümetin aciz tutumudur. Şimdi hala 40 gün olmuş, şimdi bile barınma sorununu çözemeyen hükümet olur mu?” (ANKA)