CHP’li Adıgüzel: Milleti soyan ve soyduranların, Allah belasını versin!

CHP’li Adıgüzel: Milleti soyan ve soyduranların, Allah belasını versin!
5 Aralık 2021 09:40

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis’te yaptığı konuşmada fındık üreticisinin ve muhtarların haklarını hatırlattı. Adıgüzel konuşmasında şunları söyledi:

 

 

“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu yıl için fındık fiyatını 35 TL istedi, Hükûmet 27 TL açıkladı. Serbest piyasada fındık bu oyunla 23 TL’den gitti. Şimdi ne oldu? Fındık 30 TL’ye, 40 TL’ye doğru gidecek. Sizler 27 TL fiyat vererek soyguna aracı oldunuz. Şimdi de duyduk ki Tarım Kredi Satış Kooperatifi ve TMO üzerinden yine bu Ferrero şirketine ucuz fındık verme girişimleri var. Stoklarını şişirmek ve elini güçlendirmek için bu Ferrero Türkiye’de 23 TL’den fındık alırken Azerbaycan’da 40 TL’den, kendi memleketi İtalya’da 75 TL’den fındık alıyor. Siz bu millete düşman mısınız? Milleti soyan yerli taşeronların, ülkeyi soyan yabancı kartellerin ve buna aracılık edenlerin Allah belasını versin diyorum!

 

Muhtar maaşları bu ekonomik koşullarda 2.300 TL, asgari ücretin bile altında. Sürekli onlar üzerinden siyaset yapıyorsunuz ve devletin bütün kamu hizmetlerini onların üzerinden yürütüyorsunuz ama bunların yola gidecek hâlleri yok.”