CHP’li Acar dindarlık anketini Meclis’e taşıdı

CHP’li Acar dindarlık anketini Meclis’e taşıdı
13 Eylül 2013 09:55

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya’da yapılan “dindarlık” ile ilgili anketi Meclis gündemine taşıyarak, “Dindarlık için nasıl bir ölçüt konulmuştur?” diye sordu.

 

Acar, TBMM Başkanlığına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi ve Korkuteli Kayabaşı Köyü’nde Türkiye İstatistik Enstitüsü Başkanlığı adına dolaştığını söyleyen kişilerin, “yurttaşlara hangi dine inandığı, hangi mezhebe göre amel ettiği, kendilerini ne kadar dindar hissettikleri” yönünde sorular sorduğunu belirterek şöyle dedi:

 

“Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi ve Korkuteli Kayabaşı Köyü’nde yurttaşların dini inançlarını sorgulayan kişiler kimlerdir? Bu kişiler hangi amaçla bu sorgulamayı yapmaktadır?

 

Bu kişilerin Diyanet İşleri Başkanlığı adına anket yaptığı doğru mudur? Antalya’da başka hangi yerlerde ve kaç kişiye bu sorular yöneltilmiştir? Anket yapılacak yerler ve kişiler nasıl belirlenmiştir?

 

Laik bir ülkede yurttaşlara, ‘hangi dine inandığı’, ‘ne kadar dindar olduğu’ nasıl sorulabilmektedir? Bu soruları kim ya da kimler hazırlamıştır?

 

Anket sorularından haberdar mısınız? Dindarlık için nasıl bir ölçüt konulmuştur? Dindarlığın ölçülmesi ile varılmak istenen sonuç nedir? Yurttaşların dini inançlarını sorgulamaya son verecek misiniz?”