CHP’li 3 vekilden açılım tepkisi

CHP’li 3 vekilden açılım tepkisi
19 Ağustos 2013 13:19

 

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Uşak Milletvekili Av.Dilek Akagün Yılmaz ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Van Jandarma Asayiş kolordu Komutanlığı’nın kapatılmasını gündeme taşıyarak, “Bölgeden teröristler mi askerler mi çekiliyor?” diye sordu.

Üç milletvekili adına TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Gürkut Acar, Türkiye’nin, AKP eliyle bir yıkıma sürüklendiğini, tencere tava çalanların düşman edildiğini, eli silahlı teröristlerin tehditlerine ise göz yumulduğunu kaydetti. Acar, “Bir yanda eline hiç silah almamış, haber yazmış, kitap yazmış insanlara akla ve vicdana sığmayan cezalar veriliyor, bir yanda ülkeyi bölmek için kan dökmüş, binlerce insanın ölümüne neden olmuş terör örgütü üyelerine ‘nasıl özgürlük verilir, onlara nasıl yeni imkânlar sağlanır’ bunun arayışı yapılıyor. Bu tabloyu anlamak ve kabul etmek mümkün değil. AKP iktidarı tarafından millȋ bayram günlerinin kutlanması devlet terörüyle önlenirken, millȋ bayramlarda Atatürk anıtlarına çelenk koyanlara para cezası kesilirken, PKK’nın ilk defa Türk askerlerini öldürdüğü 15 Ağustosu bayram kabul ederek yaptığı kutlamalara en küçük bir müdahalede bulunulmaması ülkemizdeki PKK’lıların dışındaki tüm yurttaşlarımızın vicdanını sızlatmıştır. sayın başbakana soruyorum: bu uygulamalar PKK’nın devlet içinde ayrı bir devlet olarak kabul edildiğini mi göstermektedir?” diye konuştu.

 

Kolordu neden kapatılıyor?

“Açılım süreci” ile ilgili soruların yanıtsız kaldığını kaydeden Acar, “Açılımın karşılığında ne sözler verildi bilinmiyor. Ama yaşanan olaylara, yapılan açıklamalara bakıldığında Türkiye’nin adım adım bölünmeye ve yıkıma götürüldüğü açıktır. Artık Türkiye’de karakol yapmak neredeyse terör örgütünün keyfine kalmıştır. Törenlerle teröristler için mezarlık açılışı yapılıyor. Özel kıyafetler giyip yollarda güvenlik ve trafik kontrolü yapıyor” dedi. Acar, şöyle devam etti:

“Gazetelerde bir haber çıktı. Van’daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın kapatılacağı yazılıyordu. Sanki terör sona erdi, bütün teröristler silahlarıyla birlikte gitti, bütün güvenlik sorunları da çözülmüş gibi Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma teşkilatı yeniden yapılandırılıyor. Doğu ve Güneydoğu’daki birlikler tasfiye ediliyor. Bunlar, açılım sürecinde verilen sözlerin gereği midir? hangi yeni durumlar ortaya çıkmıştır ki, Van’daki en önemli güvenlik birimi kapatılıyor? Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeden çekilirken, bir yandan terör örgütü yöneticileri, ‘profesyonel ordu’ya geçeceğiz diye açıklamalar yapıyor. Bunları yan yana koyduğunuzda teröristlerin değil, askerlerin çekildiği, bölgenin teröristlere bırakıldığı gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Yurttaşlar bize bunları söylüyor. Ne oluyor diye soruyor.  Ben de soruyorum. ne oluyor? Açılım derken, Türkiye’nin sınırları mı açılıyor? Türkiye’nin sınırları da yeniden mi çiziliyor?”


Türk Halkı’nın bu sürece izin vermeyeceğini vurgulayan Acar, “AKP ve Başbakan, ilk seçimde, hem açılım konusunda, hem gezi parkı sürecindeki tutumu hem de yolsuzluklarının hesabını mutlaka verecektir. Türkiye’yi bölmeye yönelik girişimlerinin, halkımızı birbirine düşürmeye dönük çabalarının hesabını mutlaka verecektir. Biz buradan yine soruyoruz. Açılım süreci, Türkiye’nin sınırlarının açılması süreci midir? Bölgeden Türk Askeri’nin çekilip, yerine teröristlerin gelmesi süreci midir? Van’daki Jandarma Kolordu Komutanlığı neden kapatılmaktadır?” dedi.