CHP’nin aday belirleme sürecine tepki

CHP’nin aday belirleme sürecine tepki
21 Ağustos 2013 14:37

Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaptığı ‘Deniz Feneri’ eylemleriyle tanınan 66 yaşındaki Ferhat Gedikli, bu kez CHP’nin yerel seçimlerde aday belirleme yönetimi protesto etmek için eylem yaptı.

 

 

Alanya’dan yola çıkan Gedikli, 140 kilometre yürüyerek CHP Antalya İl Başkanlığı’na gelecek.

 

‘Deniz Feneri Davası’nın zaman aşımına uğramaması için geçen yıl Antalya’nın Alanya İlçesi’nden başlayarak yurt genelinde eylemler yapan Ferhat Gedikli, yeni bir eylem için yola çıktı. ‘Deniz Feneri’ eylemleri sırasında elinde ‘deniz feneri’ taşıyan ve vücuduna zincir bağlayan Gedikli, Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerinde CHP’nin aday belirleme yöntemine tepki göstermek için Alanya’dan Antalya’ya yürüyecek. CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nın önünden saat 17.30’da yola çıkan Gedikli, Antalya İl Teşkilatı’na kadar yürüyecek. CHP’nin belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarının ön seçimle belirlemesini talep eden Gedikli, bu talebini CHP İl Teşkilatı’na bildirecek. Gedikli, isteğinin kabul edilmemesi halinde bu kez Ankara’ya kadar yürüyecek.

 

SANDIK İSTİYORUM

 

Yürüyüş öncesinde hazırladığı, ‘Çapulcu, Alanya’dan Antalya’ya Tek Adamlığa Yürüyen Adam’ başlıklı bildiriyi okuyan Gedikli, “Alanya’da belediye başkan adayımı, meclis üyesi adayımı belirlemek için sandık istiyorum. Ben CHP üyesiyim. Diğer partilerden farklı olduğumuz bilinsin artık. 66 yaşındayım. Bu yaşıma kadar temsilcimi hiç, ama hiç seçmedim. Tek adama hep itaat ettim. Tek adam kime oy ver dediyse ona oy verdim. Söyle bana tek adam, ben köle değilsem neyim” dedi.

 

Sıcak nedeniyle gece yürüyeceğini belirten Gedikli, 23 Ağustos Cuma günü saat 10.00 sıralarında CHP Antalya İl Teşkilatı’na ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

 

 

11 22 33