CHP’Lİ Serindağ: Suriyeli muhalifler, Gaziantep’i üs gibi kullanıyorlar

CHP’Lİ Serindağ: Suriyeli muhalifler, Gaziantep’i üs gibi kullanıyorlar
19 Eylül 2013 12:12

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Suriyeli muhaliflerin Gaziantep’i lojistik üs, örgütlenme üssü, planlama üssü gibi kullandığını belirterek, “Sayın Davutoğlu derhal görevi bırakmalıdır” dedi.

 

Serindağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan görevi bırakmasını isteyerek şöyle dedi:

 

“Sayın Davutoğlu artık gerçeklere dönmelidir artık hayali bırakmalıdır. Türkiye artık bölgede oyun kurucu olmaktan çıkmış olaylara yön veren bir ülke olmaktan çıkmış kendisine bölgeyle ilgili olarak alınan kararların tebliğ edildiği bir ülke haline gelmiştir. Sayın Davutoğlu derhal görevi bırakmalıdır. Türkiye’yi bu duruma düşüren bir Dışişleri Bakanının daha fazla görevde kalması Türkiye’nin imajı açısından hiç de iyi değildir. Şimdi bunu bertaraf etmek için veya gizlemek için efeleniyor.”

 

BÖLGE BÜYÜK BİR GÜVENLİK RİSKİ ALTINDA

 

Gaziantep’te resmi olarak kamplarda 32 bin civarında sığınmacı olduğunu belirten Serindağ, “Ama şu anda Gaziantep’te 250-300 bin civarında Suriyeli var. Bunların bir bölümü kayıt altında 50-60 bini, diğerleri kayıtsız, ne yaptıkları bilinmiyor. Bölge büyük bir güvenlik riski altında. Gaziantep bir üs gibi kullanılıyor, Suriyeli muhalifler Gaziantep’i lojistik üs, örgütlenme üssü, planlama üssü gibi kullanıyorlar” diye konuştu.

 

TOKİ’nin yandaşlara rant dağıtan bir aracı kurum haline dönüştüğünü savunan Serindağ, “Gaziantep’te 18 bin seyirci kapasiteli bir stadyum var. Kimsenin şikayeti yok. TOKİ diyor ki daha doğrusu hükümet TOKİ’ye söylüyor ki, ‘ben burayı sana vereyim’, tabii burada rant var ‘sende başka yerde stadyum yap’, hiç kimsenin haberi yok. Ama o stadyum yıkılıyor, şehrin uzağına stadyum yapılıyor, oraya da AVM yapılacak, düşünebiliyor musun planı. Mesele oraya AVM’yi nasıl yaparız. Bu zannediyorum Türkiye’nin 20 kentinde de olacak” dedi.