CHP’den ‘sağlık krizi’ haritası!

CHP’den ‘sağlık krizi’ haritası!
24 Temmuz 2022 09:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye genelindeki hastaneleri inceleyerek doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı kapanan bölümleri rapor haline getirdi.

 

 

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, İlgezdi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu “sağlık krizi” raporunda şu tespitler yer aldı:
“Türkiye’nin en büyük dördüncü ili Bursa’daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çocuk onkoloji kliniğinde öğretim görevlilerinden biri uzun süredir raporlu. Diğeri de istifa edip vakıf üniversitesine geçti. Geçici çözümlerle yönetilen klinik hastaları mağdur ediyor. Aynı fakültede çocuk nöroloji bölümünde öğretim üyesi emekli olunca uzman hekim sorunu baş gösterdi. Bölüm, geçici çözümle açık tutuluyor. Çekirge Devlet Hastanesi’nde romatoloji servisi kapalı. Şehir Hastanesi ve Çekirge’deki hastanede gastroenteroloji uzmanı yok. Uzmansız bölümler hizmet veremiyor.

 

 

Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadığı için kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediyor. Hastalar, Isparta’ya ulaşamadan yolda yaşamını yitirebiliyor.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde çocuk kardiyoloji bölümü yok. Çan ilçesinde kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, KBB, enfeksiyon hastalıkları, beyin cerrahisi, radyoloji bölümleri doktorsuz. Gelibolu Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları bölümlerinde durum aynı. Biga Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji ve göğüs hastalıkları doktorları yok. Yenice Devlet Hastanesi’nde kadın doğum, çocuk hastalıkları, genel cerrahi bölümleri de doktorsuz. Ezine Devlet Hastanesi’nde de KBB doktoru olmadığı için bölüm hizmet dışı..

 

 

Hakkâri’de gastroenteroloji hekimi ve kalp-damar cerrahı olmadığı gibi çocuk yoğun bakım ünitesi de yok. Çocuklar dört saat uzaklıktaki Van’a götürülüyor. Çatışma bölgesi olmasına karşın plastik cerrahi uzmanı da yok. Yanık ünitesinde bugüne dek hiçbir hasta tedavi edilmedi.

Kars’ta birçok bölüm doktor olmadığı için kapalı. Onkoloji bölümüne kurulduğundan beri hiç hekim gelmedi. Yedi yıl önce milyon dolara alınan cihazlar çürümeye terk edildi. Nöroloji, psikiyatri, cildiye, göğüs cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, nükleer tıp, fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk cerrahisi, romatoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, hematoloji, geriatri ve çocuk acil gibi bölümlerde öğretim görevlisi olmadığı için hizmet verilmiyor.