CHP’den Hürriyet’in o haberine tepki!

CHP’den Hürriyet’in o haberine tepki!
6 Nisan 2021 11:20

Hürriyet gazetesi, 103 emekli amiralin imzaladığı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak yayınlanan bildiriyi ‘darbe bildirisi’ olarak nitelendirirken, imzası olan emekli amirallerin CHP üyesi yakınlarının da listesini paylaştı. Hürriyet, daha sonra ‘fişleme’ tepkilerine neden olan haberin başlığını ve metnini değiştirdi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hürriyet gazetesinin 103 emekli amiralin yayımlayıp imzaladığı Montrö bildirisinde, imzacılar arasında CHP üyesi isimlerin de olduğunu iddia edip, listesini de vermesine tepki gösterdi. Ağbaba, Twitter hesabından, “Hürriyet, Saray’dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor.” diyerek “15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz” dedi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yayımlanan haberin başlığında ‘darbe bildirisi’ ifadesi kullanıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine Hürriyet haberin başlığını “Bildiriyi imzalayan emekli amirallerden 4’ü CHP üyesi çıktı” şeklinde değiştirdi.

 

 

Ağbaba’nın Twitter’dan Hürriyet’e verdiği tepki şöyle:

 

“Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak. #Hürriyet, Saray’dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor. E.Amiralleri yazacağına, 15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz. Rte talimat verdi. @Hurriyet yerine getirdi E. Amirallerin yakınlarını bir gazete fişliyor Muhabirlik değil muhbirlik yapıyor”

dgsdg

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya da Hürriyet’e tepki göstererek Burnunun dibindeki yaverinden, genel başkan yardımcısına; milletvekillerinden, belediye başkanlarına; il başkanından, ilçe başkanlarına kadar FETÖ’cü olan AKP’ye tek bir söz söyleyemeyen sahibinin sesi @Hurriyet Gün gelip devran döndüğünde, ilk siz döneceksiniz!” açıklamasını yaptı.