CHP’den Erdoğan’a: Gelin birlikte afet illerine gidelim

CHP’den Erdoğan’a: Gelin birlikte afet illerine gidelim
30 Mart 2023 14:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin deprem bölgesine uğramadığını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

 

 

Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında, “11 vilayetten Elazığ hariç hepsini gezdim ama hiçbir zaman oralarda gerçekten muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim” açıklamasında bulunmuştu.

 

 

“VİCDANINIZ GİBİ GÖZÜNÜZ DE Mİ KARARDI?”

 

 

Erdoğan’a yanıt veren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şunları kaydetti:

*İktidarda 45 günlük siyasi ömrü kalan Erdoğan, giderayak, ülkemizin kurumlarına, milletimizin birlik ve beraberliğine zarar vermeye devam ediyor.

*Siyasi çıkar uğruna, deprem bölgesinde partizanlık yapmaktan, milleti bölmekten çekinmiyor. Son günlerde de bir tekerleme tutturmuş, hep aynı şeyi söyleyip duruyor. Neymiş efendim; CHP’li belediyeler deprem bölgesine uğramamış.

*Tüm deprem bölgesini gezmiş de bir tek CHP’li belediye görmemiş. Yahu vicdanınız gibi gözünüz de mi karardı sizin?

 

 

“HODRİ MEYDAN”

 

 

“Lafla peynir gemisi yürümez. Samimiyseniz, hodri meydan” diyen Torun, “Gelin birlikte afet illerine gidelim. Trollerinize değil, vatandaşa soralım. Kim vatandaşı çaresiz bırakmış, kim vatandaşın yanında durmuş görelim. Ama gayet iyi biliyoruz ki, Erdoğan buna cesaret edemez. Çünkü söylediği bu yalana, milletimizin de Erdoğan’ın da inanmadığını zaten biliyoruz. Kendisine şunu söylüyoruz: Boşa heveslenme. Biz, canla başla çalışan belediyelerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Boş palavralara karnımız tok.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

CHP’li belediyelerin depremin ilk gününden itibaren bölgede olduğunu kaydeden Torun, şöyle devam etti:

*Birçok ile iktidardan önce bizim belediyelerimiz ulaştı. Binlerce vatandaşımızı enkaz altından bizim belediyelerimiz çıkardı.

*Gözleri olup görmeyen, kulakları olup duymayanlara gerçek rakamları verelim. Belediyelerimiz, 9 bin 266 araç ve 27 bin 135 personelini bölgeye gönderdi.

*Her türlü insani yardım taşıyan 7 bin 55 TIR, vatandaşlarımıza ulaştırıldı. 2 milyon 925 bin battaniye, 265 bin ısıtıcı ve soba, 48 bin çadır, 1.400 konteyner, 4 milyon 500 bin hijyen paketi afetzedelere teslim edildi.

*154 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın hizmet verdi, vermeye devam ediyor. Alt yapı hizmetlerinden sağlık ve temizlik hizmetlerine kadar her türlü destek vatandaşlarımıza sunuluyor. Şu anda görevli 129 belediyemiz, yerleşik olarak hizmetlerini sürdürüyor.

 

 

“YALANDA BİLE TEKRARA DÜŞÜYORSUN”

 

 

Torun açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

*Erdoğan’a tavsiyemiz şudur: Vatandaşa anlatacağın yeni bir hikâye kalmadı. Artık yalan söylerken bile tekrara düşüyorsun. Günlerdir aynı cümleleri tekrarlayıp duruyorsun. Şurada 45 günün kaldı ve bu iktidardan gideceksin.

*Yalan siyasetinden sana da bu ülkeye de fayda gelmez. Artık bu milletin midesi de sizin yalanlarınızı kaldırmaz.