CHP’den Başbakan Erdoğan’a Ali İsmail Korkmaz soruları

CHP’den Başbakan Erdoğan’a Ali İsmail Korkmaz soruları
25 Eylül 2013 09:22

CHP İstanbul Milletvekili Sezgün Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a, “Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü ana dair güvenlik kamerası kaydının yalnızca 6 Haziran’da değil, 21 ve 22 Haziran’da iki kez bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu tarafından silindiğinin yetkili Cumhuriyet Savcısının soruşturması sonucu belirlendiği ve iddianameye eklendiği doğru mudur?” diye sordu.

 

 

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

 

“2 Haziran günü Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü ana dair güvenlik kamerası kaydının yalnızca 6 Haziran’da değil, 21 ve 22 Haziran’da iki kez bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu tarafından silindiğinin yetkili Cumhuriyet Savcısının soruşturması sonucu belirlendiği ve iddianameye eklendiği doğru mudur?

 

Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu hakkında idari ve yasal tahkikat başlatılmış mıdır?

 

Serkan Uğurluoğlu’na yasal tahkikat sonuçlandırılıncaya kadar üniversite ve bilirkişilik görevlerinden el çektirilmiş midir?

 

Serkan Uğurluoğlu’nun, hard diski cinayet sanıklarından birisinin iki kez silmesinden sonra yine iki kez formatlayarak silme eylemini kasıtlı yapıp yapmadığına ilişkin olarak TÜBİTAK’ tan iletilen görüş nedir?

 

İlkokul öğrencilerinin bile artık bildiği bir gerçek olan formatlanan bir diskin içindeki tüm veriler silinir bilgisini bir üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanı görevini yürüten birisinin bilmemesi hem de aynı işlemi 2 kez kasıt olmadan yapması mümkün müdür?”