CHP’den Atatürk Parkı’nın katledilmesine tepki!

CHP’den Atatürk Parkı’nın katledilmesine tepki!
21 Mart 2021 09:45

Atatürk Parkı’nın katledilmesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Liman genişletme projesinin temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da çağrı yaptı. Gökçel; “Bakan’a bu kararından vazgeçmesini tavsiye ediyorum” dedi.

 

 

Mersin’de konteyner limanı genişletme projesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Kentin simge merkezlerinden olan Atatürk Parkı’nı da içine alacak projenin durdurulması için Mersin Çevre Platformu Atatürk Parkı ve sahilinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen katıldı. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Limanı Genişletme Projesinin Atatürk Parkı’nı katledeceğini vurguladı. Gökçel, “ Deyim yerindeyse bu proje Mersin’in kalbine hançer saplamaktır. Atatürk parkını yok etmektir. Buraya gelen, mersine gelen yoksul ailelerin, kırsaldan gelen ailelerin çocuklarının şehir hayatına karıştığı yerdir Atatürk Parkı, denizle buluştuğu yerdir Atatürk parkı, köyden traktörüyle gelip çocukların denizle tanıştığı yerdir Atatürk Parkı. Ben de denizle bu şekilde Atatürk Parkında tanıştım” diye konuştu.

 

 

“Kimse Bizi Yatırım Karşıtı Gösteremez”

 

 

CHP’li Gökçel konuşmasında, “ Hepimiz biliyoruz ki dünyada deniz taşımacılığı her geçen gün daha önemli hale geliyor. Deniz taşımacılığı da konteynerlerle yapılıyor. Burada bu limanın ihtiyacı karşılamadığı bir gerçek. Biz bu limanla yola devam edemeyiz. Genişletme projesi ile yapılacak yeni rıhtım da üç dört sene sonra yine yetersiz gelecek. Doğayı katletmeden bu projeden vazgeçilmeli. Biraz sonra biraz sonra buraya temel atma törenine gelecek Bakan’a bu kararından vazgeçmesini tavsiye ediyorum. Ancak biz diyoruz ki, Mersin’in inisiyatifleri diyor ki, 9 ve 10. Kalkınma planlarında yer alan Karaduvar Mahallemizde ÇED raporu onaylanmış, planlara işlenmiş Türkiye’nin en büyük konteyner limanını hayata geçirin. Mersin’i M.I.P denen şirkete peşkeş çektirmeyeceğiz. Bizi de yatırım karşıtı gösteremeyeceksiniz ey AKP” dedi.